TORNAR

Les treballadores de la neteja de Vilanova exigeixen la subrogació davant l'Ajuntament

L’alcalde fins el 2014, Joan Vich, afirma que la llei recolza que es pugui subrogar

societat
Dissabte, 10 juny 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Botzines, xiulets i megàfon. I desenes de persones. Les treballadores de la neteja de Vilanova del Camí es van concentrar aquest divendres el matí davant el consistori de la localitat clamant per la subrogació.

En una convocatòria organitzada per la CGT, desenes de persones -amb el gruix de treballadores del servei de neteja d'edificis públics- es van plantar sobre les 10 del matí davant l'edifici del consistori vilanoví. Amb una pancarta on se sol·licita la subrogació del servei, els manifestants, que eren acompanyats en segon terme per persones vinculades també a l'oposició, exigien la subrogació de les 23 treballadores de TAC-Àuria al govern de Vilanova. De fet, una petita delegació va entrar dins l'Ajuntament i va demanar veure l'alcaldessa Noemí Trucharte, que era el blanc de les crítiques que sortien del megàfon. L'alcaldessa, però, no hi era i la secretària tampoc els va atendre.

Els manifestants, en declaracions als mitjans, ressaltaven que "que no se subrogui és una simple qüestió de voluntat política". Compten a més, amb un document de l'ex alcalde Joan Vich que dóna suport a la mobilització i apunta que "el servei ja va estar municipalitzat" i que en l'escrit publicat al DOGC aleshores es remarca que "els licitadors han d'assumir l'obligació de subrogar el personal".

Un dels activistes de la CGT, cridant consignes al costat de les treballadoresAl text, Vich subratlla que "no es por remunicipalitzar el que sempre ha estat un servei municipal. La gestió del servei de neteja, contràriament al que afirmen els actuals membres del govern municipal, ha estat prestat des de sempre directament per l'Ajuntament de Vilanova del Camí. En una primera etapa ja fa bastants anys, les persones dedicades a aquesta tasca eren personal municipal; posteriorment es va contractar el servei amb empreses externes, les quals van subrogar el personal de que disposava l'Ajuntament". El que va ser batlle de 1979 fins el 2014 apunta que "el fet de contractar els serveis amb empreses externes, no implica de cap manera, que la gestió no segueixi sent Municipal. Es més el control del servei ha estat sempre exercit pel propi Ajuntament, que era qui controlava l'execució i la qualitat dels treballs a traves de la inspecció creada amb aquesta finalitat".

Els manifestants lamenten que "en cap moment el govern vol fer marxa enrere". El contracte actual amb la UTE venç a finals de mes1 i asseguren que "hi haurà més mobilitzacions si no se les subroga". Expliquen que "hi ha rumors que algunes treballadores seran escollides a dit, però no els hi podem fer cas. Hauran de passar un examen, però això perjudica a gent que fa 20 anys que fan aquest servei. Han de demostrar ara que valen pel què han fet durant 20 anys?". Avancen que si no hi ha un gest, el més probable és que "el procés acabi amb demandes per acomiadament".

 

 


1 Comentaris

R

Ramona Valparadiso

12 de juny 2017.18:27h

Respondre

Com és que feu servir el plural femení en aquesta notícia si sempre, seguint la santa normativa, feu servir el masulí-”neutral”?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.