TORNAR

Una trentena de cirurgians visiten l'Hospital per conèixer les tècniques de laparoscòpia

Van observar i comentar les intervencions en directe a través de la TV

societat
Dimarts, 25 abril 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Cirurgians d'Aràbia Saudita, Algèria, Marroc, Moçambic, Kènia, Ghana, Tunísia, Eslovènia, Malta, Macedònia i Alemanya van ser a principis de mes a Igualada per veure transmissions en directe d'intervencions quirúrgiques d'hèrnia abdominal i d'eventració per laparoscòpia. Es tracta de tècniques de les quals el Servei de Cirurgia de l'Hospital d'Igualada n'ha estat pioner i n'és el centre de referència.

L'Hospital d'Igualada ha acollit aquest mes una una sessió de treball amb 29 cirurgians convidats pels laboratoris B. Braun. Es tracta de professionals de tor el món que han volgut conèixer de primera mà les tècniques laparoscòpiques que fa anys que desplega el centre igualadí. L'acolliment i la presentació a aquests metges va anar a càrrec del director assistencial, Joan Miquel Carbonell i Pere Besora.

El doctor Luis Vega va ser qui va intervenir per explicar l'experiència del Servei en cirurgia laparoscòpica de l'hèrnia inguinal i la utilització de substàncies adhesives per a fixació de les malles de polipropilè que són el tractament d'elecció per a aquest tipus d'hèrnies. Posteriorment es va fer la transmissió en directe per circuit tancat de TV des del quiròfan a la Sala d'Actes, de dues intervencions, una d'hèrnia inguinal i una d'hèrnia ventral. 

Les transmissions en directe van ser moderades per part del doctor Fernández Sallent i el doctor Aldahian d'Aràbia Saudita. Els assistents podien podien preguntar directament als especialistes que estaven al quiròfan, els doctors Carmona, Besora i Claveria, que responien en directe a algunes qüestions. En finalitzar les intervencions quirúrgiques els assistents van poder valorar els tipus de malles utilitzades interactuant amb els components del Servei de Cirurgia, explicant les seves experiències.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.