TORNAR

Vent i fred en l’última observació astronòmica a Pujalt

Això va fer possible un cel serè i molt apte per observar les constel·lacions

societat
Divendres, 12 febrer 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El dissabte 6 de febrer, entre les 19h i les 24h, es va dur a terme una observació astronòmica de cel profund a l’Observatori de Pujalt. A l’observació van participar l’Agrupació Astronòmica de Barcelona, Aster, l’Agrupació Astronòmica de l’Anoia, AstroAnoia i un grup de persones que han fet un curs d’astronomia d’iniciació amb Aster.

Nebulosa d'Orió - Foto: José Luis Martínez

La nit va començar amb molt de vent que feia augmentar la sensació de fred. Al llarg de la nit el vent va anar minvant a mesura que també baixava la temperatura i com a resultat va donar una nit freda d’hivern amb un cel fantàstic ja que estava lliure de núvols. Gràcies a aquest bon cel la visió dels objectes de cel profund van ser òptimes. Galàxies, nebuloses, cúmuls d’estrelles i també el planeta Mart que era ben visible durant tot al observació.

Des d’Aster, José Luis Martínez, va poder captar diferents imatges dels objectes de cel profund com el que es pot veure en la fotografia, la nebulosa d’Orió, un núvol de pols i gas situat a més de 1000 anys llum d’on neixen estrelles i que és visible a la constel·lació d’Orió, la constel·lació d’hivern per excel·lència.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.