TORNAR

Vilanova activa controls sobre la qualitat de l'arbrat a la via pública

En punts com el Parc Fluvial, l’arbrat és mort i es procedirà a la plantació de noves espècies

societat
Divendres, 9 novembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Brigada de Jardineria de Vilanova del Camí ha encetat controls de qualitat de l'arbrat viari. Aquesta tasca, que es fa en diversos períodes de l'any, s'intensifica en els períodes de tardor. 

Els tècnics de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilanova treballen aquestes setmanes en el control de l'arbrat per "detectar possibles casos de plagues, malalties i envelliments que poden provocar deterioraments". També s'estan revisant "casos concrets en que la plantació no es va fer adequadament o no es va triar l'espècie correcta i que han acabat generant problemes a nivell de voreres". Aquests dies tenen lloc diverses tales d'arbrat i extracció de la soca en diferents punts del municipi i per diferents motius. Aquests punts són: carrer Jueus, plaça Miquelets, carrer Ronda Oest, carrer Lleida, carrer Jaume I, final del passeig de la Indústria, laterals de la C-244 i zona del Parc Fluvial.

Les podes afectaran a diversos punts, com el Parc FluvialUna tasca que es duu a terme cada any, en diferents èpoques, però és en l'època de tardor-hivern quan es fan els treballs més visibles, com són la tala, l'extracció de soques i la poda d'arbrat. Els controls permeten poder valorar i planificar les accions a dur a terme en l'arbre en qüestió o en el conjunt de l'arbrat d'una zona en concret, segons els tècnics de Medi Ambient. 

En el cas dels carrer Lleida, passeig de la Indústria, plaça Miquelets i Parc Fluvial, l'arbrat en qüestió és mort o afectat per alguna plaga, per tant es procedirà a la tala i es farà plantació d'arbrat nou de cara a principis de l'any que ve, que és quan es poden dur a terme aquests treballs. En els altres punts indicats, l'actuació es procedirà a la tala tant per causes d'envelliment o de malaltia de l'arbre, com per causes de mala planificació de plantació i/o ubicació, que en alguns casos provoca molèsties o danys en les voreres. Des de la Regidoria de Medi Ambient es vol aconseguir un desenvolupament equilibrat dels arbres i evitar pertorbacions en la via pública, a més de garantir la seguretat als vianants.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.