TORNAR
PUBLICITAT

Vilanova vol prendre mesures contra "el turisme d'escombraries"

El govern activarà la policia local per sancionar aquest fenomen que ”prové del ’porta a porta’”

societat
Dissabte, 8 setembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Amb la implantació gradual del nou sistema de recollida d'escombraries "porta a porta" a diverses poblacions de l'Anoia, també ha sorgit la polèmica sobre si part de la secció rebuig dels veïns d'aquestes poblacions es trasllada a municipis on no s'ha aplicat el nou sistema. Vilanova pren mesures dràstiques i retira els contenidors de rebuig dels polígons.

El regidor d'Urbanisme i Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilanova del Camí, Juan Manuel Cividanes, anunciava aquesta setmana que "en breu es procedirà a retirar els contenidors de rebuig que hi ha a diferents carrers dels polígons vilanovins", per evitar la proliferació de brossa que s'ha anat multiplicant en els darrers mesos. Addueix que l'augment de brossa en aquests contenidors, sobretot els que es troben ubicats a la carretera de La Pobla, està "directament relacionat amb la campanya de recollida selectiva porta a porta que es va iniciar el passat mes de maig per part del Consell Comarcal i a la qual s'hi han adherit 22 municipis anoiencs".

La campanya comarcal per fomentar la recollida selectiva i l'obligació de tenir preparada una fracció cada dia, segons Cividanes, "no ha agradat a una part de la població que prefereix abocar la brossa als contenidors de rebuig de poblacions veïnes com ara Vilanova del Camí però també han arribat queixes d'altres municipis no adherits".

Imatge recent d'un contenidor d'un dels polígons de VilanovaCom a conseller comarcal per Veïns amb Veu, exigeix explicacions sobre el tema al Consell Comarcal on assegura "no m'han donat cap solució ni han proposat cap alternativa". Afegeix que "davant l'actitud inadequada i incívica d'alguns veïns de poblacions colindants, que han provocat una situació des del punt de vista mediambiental irresponsable i insalubre, des de la regidoria de Medi Ambient s'ha decidit retirar els contenidors d'aquesta zona de la via pública".

Així, els contenidors s'ubicaran "dins les empreses dels polígons, amb les que, des del servei d'Inspecció, s'hi ha parlat personalment per demanar l'autorització pertinent".  Els responsables d'aquestes empreses, que s'han mostrat a favor de la mesura correctiva, trauran els contenidors al carrer els dies que es pactin amb per a la seva recollida. Amb aquesta mesura, diu el regidor de Medi Ambient, "confiem en normalitzar la situació al municipi". Així mateix, el regidor Juan Manuel Cividanes, explica que també s'està valorant fer accions més contundents amb el suport de la Policia Local, que podria sancionar les persones de fora del municipi que infringeixin l'ordenança de civisme deixant la brossa a la via pública.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.