TORNAR

Unes vilanovines preparen una manifestació per la millora del servei de pediatria

La plataforma ’Por un servicio digno de pediatría en la comarca de l’Anoia’ ha recollit ja 4.000 firmes

societat
Divendres, 1 març 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La situació de manca de personal del servei de pediatria és una reclamació molt present les darreres setmanes en l'esfera pública anoienca. En el cas de Vilanova, on tots els partits han portat al ple ja una moció per exigir més professionals, s'ha convocat una manifestació el proper 16 de març.

Una plataforma, anomenada 'Por un servicio digno de pediatría en la comarca de l'Anoia' ha convocat per al proper 16 de març una manifestació per reclamar un servei digne per als infants i joves de la comarca de l'Anoia. Quatre mares són el motor d'aquest col·lectiu que emprén una lluita pel que consideren "un dret fonamental que s'està vulnerant". La manifestació sortirà aquell dissabte a les 11, de Vilanova, des de la Plaça de l'Ajuntament, i anirà fins al Passeig Verdaguer d'Igualada, on un segon grup s'unirà a la marxa, que conclourà a la Plaça de l'Ajuntament.

El CAP vilanoví, on s'han adreçat alguns dels usuaris presentant reclamacionsAquestes quatre mares van demanar primer explicacions "directament a l'ambulatori". Les professionals de la salut els van traslladar la dificultat de cobrir les places de pediatria perquè asseguren, no hi ha suficients professionals. La manca de pediatres, explica Gemma, una de les mares, no afecta únicament "el CAP de Vilanova del Camí, sinó que és comú en d'altres centres de l'Anoia". Per això des de la plataforma van iniciar contactes amb persones d'arreu de la comarca i van engegar una campanya de recollida de signatures. Una actuació que complementen amb una altra línia d'acció que consisteix en buscar un interlocutor vàlid amb qui vehicular les queixes de les famílies afectades i cercar possibles solucions.

La plataforma ha recollit més de 4.000 signatures i esperen seguir sumant noves col·laboracions en els propers dies. La campanya ha estat tot un èxit que ha comptat amb la complicitat d'escoles, entitats i establiments de Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, La Pobla i La Torre de Claramunt, Òdena i Capellades. La plataforma lliurarà al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya les signatures reclamant un servei digne de pediatria a la comarca.

La plataforma també ha mantingut diferents reunions amb responsables de l'ICS i del CATSalut, però les respostes que han rebut fins el moment, diu la Gemma, no satisfan les mares. Asseguren que l'argument que manquen pediatres és insuficient i creuen que caldria valorar altres solucions com la millora de les condicions laborals d'aquests especialistes.

La centralització com a solució

Per part de l'ICS i del CATSalut plantegen com a possible resposta "la centralització dels serveis ambulatoris que inclouria el servei de pediatria". Una alternativa que des de la plataforma veurien viable "si s'assegura un nombre suficient de pediatres per cobrir la població infantil i juvenil de la comarca. En cas contrari, diuen, el problema podria ser fins i tot pitjor, perquè implicaria a més a més un trasllat de municipi". Durant aquests dos mesos, la plataforma de mares per un servei digne de pediatria s'ha reunit amb diferents ajuntaments, com Vilanova i Montbui, i amb entitats veïnals com l'AAVV del barri La Pau i Bonavista amb qui treballen plegats. Es tracta de sumar esforços que "convida a particulars i entitats de tota la comarca a unir-se a la lluita i a remoure consciències". 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.