TORNAR

La policia recomana oblidar el cotxe el dia 23 al nord d'Igualada pel pas de la Volta

L’arribada de la prova ciclista forçarà importants restriccions a Les Comes i l’Avinguda Barcelona

societat
Dijous, 16 març 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Una caravana de 200 ciclistes, si la duresa de les muntanyes pirinenques no provoca abandonaments, farà cap el dijous 23 a la tarda a Igualada. L'esdeveniment ocasionarà restriccions i talls a les rutes habituals del nord d'Igualada.

El dia 23 d'aquest mes, per aquells que visquin, treballin o es moguin pel nord d'Igualada, entre el Passeig Verdaguer i Les Comes, "serà millor no agafar el cotxe". L'arribada de la Volta a Catalunya, en la seva quarta etapa a l'Avinguda Barcelona, recorrent tot el polígon i des de les Maioles provocarà notables restriccions i prohibicions que faran molt difícil circular i que sigui una proesa estacionar. L'esdeveniment implicarà un important desplegament organitzatiu i diferents alteracions en el funcionament ordinari de la ciutat, com detallaven aquest dimecres la regidora d'Esports, Rosa Plassa, i el cap de la Policia Local, Jordi Dalmases. Gradualment, des de les 6 del matí, s'anirà prohibint aparcar a trams de l'Avinguda Barcelona i poc després de les 3 de la tarda la circulació estarà totalment prohibida a les Maioles, carrer Alemanya, carrer França, carrer Lleida i la pròpia Avinguda Barcelona.

Més de 40 persones treballaran en el dispositiu de seguretat per l'arribada de la històrica competició. Implicarà a la Policia Local i Protecció Civil efectuaran tasques de seguretat ciutadana i de regulació del trànsit; la Brigada Municipal, que durà a terme tasques logístiques, com la distribució de senyalització i
tanques; o el servei de neteja, que retirarà els contenidors de les vies per on passarà la prova.

Jordi Dalmases, assenyalant els punts de les principals afectacionsLa previsió del final d'etapa és entre 3/4 de 5 i 1/4 de 6. Els ciclistes accediran a la zona urbana per la carretera de les Maioles i passaran per l'Avinguda Països Catalans, carerr Alemanya, carrer França i carrer Lleida, fins trobar la línia d'arribada a l'Avinguda Barcelona. Des de les 6 del matí, l'aparcament estarà vetat a l'Avinguda Barcelona entre carrer Òdena i carrer Lleida i al carrer Santa Teresa entre Avinguda Barcelona i carrer Capellades. Des de les 11, la prohibició s'estén al carrer Lleida entre Avinguda Barcelona i Avinguda Catalunya, al carrer França entre Avinguda Catalunya i carrer Alemanya, al carrer Alemanya entre carrer França i Avinguda Països Catalans, a l'Avinguda Països Catalans entre carrer Alemanya i Avinguda Andorra, També a l'inici de la carretera de les Maioles entre Països Catalans i Doctor Botet.

La prohibició de circular començarà a les 9 a l'Avinguda Barcelona, en el seu tram entre carrer Girona i carrer Òdena i, a partir d'1/4 de 4, aquesta prohibició s'estendrà al tram entre carrer Lleida i carrer Òdena. A les 2, es tallarà al trànsit l'Avinguda Catalunya a l'alçada de Can Busqué i, a les 315h, es tallarà també aquesta via a la rotonda de la Carretera Manresa.

A partir de les 3, els carrers de Guimaraes i Lecco quedaran reservats per accedir a l'Hospital, la comissaria dels Mossos d'Esquadra i per als veïns i empreses de la zona. Cal contemplar igualment alteracions en els recorreguts habituals de les línies de bus urbà, que la companyia operadora indicarà convenientment a les parades. La Policia Local i els serveis municipals preveuen restablir progressivament la normalitat a partir de 2/4 de 6.

Recollir els estudiants, preferiblement a peu

Des de l'Ajuntament d'Igualada s'ha començat a informar, amb trobades i comunicacions per correu, els veïns, centres de salut, empreses, clubs i escoles que
es veuran més afectats. Per exemple, es recomana als pares de l'Acadèmia Igualada i del col·legi Monalco que aquell dia evitin el vehicle particular, especialment a la tarda. També es recomana als pares del col·legi Maristes i als veïns de Les Comes, als usuaris del complex esportiu o a les persones que vulguin accedir al polígon industrial, que ho facin per la sortida 555 de l'autovia A-2 o des de l'N-II a Can Busqué. La Policia Local d'Igualada també fa un recordatori a la ciutadania que, per garantir la seguretat i per al correcte desenvolupament de l'esdeveniment, els vehicles han de seguir la senyalització habilitada i els espectadors en cap cas han d'envair la calçada quan s'acostin els ciclistes o passar a l'altre costat de les tanques que delimitaran la
recta de meta. En tot cas, es demana obeir qualsevol indicació dels efectius de seguretat i membres de l'organització.


4 Comentaris

F

Francisco

Igualada

17 de març 2017.21:43h

Respondre

Els veins del carrer Capellades que treballen fora, podrán arribar a casa seva?

I

Ivan

Igualada

17 de març 2017.15:42h

Respondre

Perquè fer-ho en cap de setmana i no molestar tant als ciutadans no és pot fer??? O què?? ESTAMOS TODOS TONTOS, O QUE?????

L

Lampista

El poligon d'Igualada

17 de març 2017.07:19h

Respondre

En una part del carrer alemanya els cotxes ja no aparquen,,be si que hi aparquem, pero es damunt la vorera. Hi podrem seguir aparcant com sempre? Gracies

J

Joanma

=ada

16 de març 2017.10:55h

Respondre

Seria interessant saber que ens costarà als igualadins aquesta festa que pel horari no podrem gaudir els igualadins en general, domes els jubilats i els aturats.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.