TORNAR

Vuit centres igualadins comencen les accions de 'Cultura Emprenedora a l'Escola'

Infants de 5è de primària Maristes, Escolàpies, Acadèmia Igualada, Emili Vallès, Monalco, Mare del Diví Pastor, Escola Pia i Gabriel Castellà hi prenen part

societat
Dissabte, 23 febrer 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Arrenca per vuitè any aquest programa a les escoles igualadines. Uns 360 alumnes hi participaran a la capital de l'Anoia. Aquests dies, han après els primers conceptes amb una visita a l'IG-Nova Tecnoespai.

El projecte de Cultura emprenedora a l'escola, impulsat per la Diputació de Barcelona, es torna a desenvolupar un any més a Igualada. L'objectiu de promoure i fomentar la cultura emprenedora en el cicle superior de l'educació primària, per desenvolupar valors, hàbits i capacitats claus vinculades a l'emprenedoria. Vuit escoles de la ciutat, els Maristes, Escolàpies, Acadèmia Igualada, Emili Vallès, Monalco, Mare del Diví Pastor, Escola Pia i Gabriel
Castellà hi prenen part, amb prop de 360 alumnes de 5è de primària. En el total de la demarcació de Barcelona, aquest curs hi participen més de 9.300 alumnes de 235 centres educatius de 98 municipis. Gràcies a aquest projecte està previst que es creïn un total de 235 cooperatives escolars. 

Alumnes de l'Ateneu, en l'edició passada del programaRecentment, les juntes o equips directius de les cooperatives Crea't Marista i Màgia Marista dels Maristes Igualada, Escoomix i Escoo&Company de les Escolàpies, Imaginar per Crear i Fullshop de l'Acadèmia Igualada, Evac i Energi.coop de l'Emili Vallès, Mavets i Mopins, del Col·legi Monalco,  re@ant_somnis de l'escola Mare del Diví Pastor, Montupia i Màgic Shop de l'Escola Pia i Platicraks del Gabriel Castellà van visitar les instal·lacions d'IG-Nova Tecnoespai. Durant la visita van reunir-se amb els responsables de l'Oficina d'Atenció Empresarial i del servei d'assessorament empresarial. Amb ells van intercanviar impressions sobre el procés que havien seguit per a la constitució de la cooperativa, l'elecció de l'equip directiu, el nom i el producte que elaboraran. També van presentar els estatuts i l'acta de constitució i van fer efectiva l'alta al registre de cooperatives.

La trobada va servir per comentar diferents aspectes sobre l'elecció del producte, la viabilitat, la venda i l'estudi de mercat. Abans d'aquesta visita, la majoria de cooperatives van fer un taller sobre cooperativisme i economia social de la mà d'un tècnic de l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central. Ara es troben en ple procés d'elecció i producció dels productes, la venda dels quals es realitzarà durant el mes de juny en un mercat, coincidint amb FirAnoia.

És el vuitè any de desenvolupament del projecte a la ciutat, en el marc del qual s'han registrat prop de 70 cooperatives escolars. El programa Cultura emprenedora a l'escola està impulsat per la Diputació de Barcelona i coordinat, a nivell local, pels departaments d'Ensenyament i de Dinamització Econòmica de l'Ajuntament d'Igualada.


1 Comentaris

m

marta

25 de febrer 2019.16:32h

Respondre

ja sé els centres on NO portaré les meves filles.
O comencem a explicar què és el capitalisme, enlloc de fomentar-lo, o acabarem exagerant el trist i desigual món on vivim avui.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.