TORNAR

Les vuit línies de les escoles públiques a Igualada es mantindran el proper curs

societat
Dimarts, 4 desembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Segons l'Ajuntament d'Igualada, hi ha un principi d'acord amb la Generalitat perquè les vuit línies a les cinc escoles públiques de la capital es mantinguin el curs 2019-2020. El govern igualadí no compta amb que hi hagi una reducció de les ràtios.

Les vuit línies de les escoles públiques d'Igualada se 'salven' de cara al curs vinent. La regidora Patrícia Illa anunciava que "hem assolit un acord amb el Departament d'Ensenyament de la Generalitat perquè sortim amb les mateixes línies" a P3. El manteniment de l'oferta educativa estava en qüestió degut a l'important descens de naixements que s'ha produït a Igualada. El 2016, la promoció que pertoca al curs 2019-2020 van néixer 40 infants menys que l'any precedent.

El CEIP Garcia Fossas, el que va tenir més demandes de preinscripció aquest cursLes xifres de preinscripcions als centres d'Igualada del 2018 va ser de 413 infants (xifra lleugerament superior a la de naixements del 2015 a la ciutat) i de cara al 2019 es comptava ja amb un descens sensible, doncs el 2016 van néixer 346 infants. Illa puntualitza que no s'ha especificat si hi haurà canvis en les ràtios de màxims d'alumnes per classe.

El número de preinscripcions del 2018 esperona les demandes de l'escola pública

Així, l'oferta de preinscripcions de la primavera mantindrà les vuit línies actuals dels cinc col·legis municipals, que el 2018-2019 van assolir una xifra rècord, de 178 inscrits per a 197 places. Les AMPA de les cinc escoles van plantejar l'ampliació de les places públiques al Departament d'Ensenyament i fins i tot que es valorés la construcció d'un nou centre públic. Fa unes setmanes, la Generalitat afirmava que el descens demogràfic desaconsella la construcció d'un nou centre.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.