Divendres, 19/4/2019
1565 lectures

Per Sertmana Santa, escapada a la Girona de Joc de Trons

La matinada del diumenge 14 al dilluns 15 d'abril arrencava l'octava i última temporada de Joc de trons. L’expectació va ser enorme. Per això hem volgut homenatjar els seguidors de la sèrie fent una ruta per la Girona de Joc de Trons. Aquests dies de setmana santa són una bona oportunitat per fer una escapada a Girona i visitar aquests escenaris. 

La ciutat gironina és una de les protagonistes de la sisena temporada de la sèrie, ja que apareix en vuit dels deu episodis. A més a diferència d’altres llocs, els escenaris són fàcilment recognoscibles. El nucli antic de la ciutat no va necessitar massa retocs per transportar-nos als regnes de la ficció.

1. La catedral de Girona i les seves escales

La façana de la catedral de Girona i les seves escales s’utilitzen per gravar un moment mític de la sèrie. La primera aparició ens porta a la reina Margaery fent el camí de la “vergonya” des del Gran Septe de Baleor.

La diferència és que la catedral té les estàtues cobertes amb teles i, de front, gràcies al croma, Girona té mar.

2. Plaça dels Jurats

Aquesta és una de les localitzacions escollides per la productora per rodar una de les escenes. Però a diferència de la resta no és una construcció medieval, sinó que és del segle XX.

Tant a la sèrie com a la vida real és un espai en el què es representen obres de teatre.

3. Passeig arqueològic

El mercat de Bravoos se situa al passeig arqueològic, un camí proper a la muralla que val molt la pena recórrer, per les restes arqueològiques i per les vistes de la ciutat.

4. Banys àrabs de Girona i la pujada de Sant Domènech

Tot i que en la realitat els dos escenaris es troben una mica separats, a la sèrie apareixen com un. Els coneguts banys àrabs de Girona - tot i que en realitat no ho són, la conquesta musulmana va tenir poca duració en aquesta part de la península- apareixen amb dos aspectes diferents: com uns banys i com el lloc on Arya embalsama els cadàvers amb la seva “amiga”. La pujada de Sant Domènech i la porta blava de l’església de Sant Martí són els llocs per on passa Arya quan està fugint per evitar ser assassinada.

5. Pont dels Galligants

En un dels capítols on Arya és apunyalada per una nena amb cara d’anciana surt el pont dels Galligants. A la sèrie cau al riu, que a Girona normalment es troba sec. Tot i que quan la petita Stark surt del riu ho fa a Carnlough, a Irlanda del Nord.

6. Museu d’Arquitectura de Catalunya

A l’últim capítol de la temporada arriba una nova localització: el monestir de Sant Pere de Galligants o, el que actualment és, el Museu d’Arquitectura de Catalunya. La història del monestir està relacionada amb l’ús que té Joc de Trons. El monestir era un centre de cultura, amb monjos copistes, i a la sèrie és la biblioteca d' Antigua, el centre de saber dels grans mestres de Ponent.

7. Carrer del Bisbe Josep Cartaña

Al carrer del Bisbe Josep Cartaña apareix Arya al primer i segon capítol de la sexta temporada cega i demanant pel carrer. A prop de la catedral es troba aquest carrer d’aspecte medieval com tot el Barri Antic de Girona.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.