AMIC

Tres desitjos

Publicat a per AMIC
Divendres, 19/5/2017
1283 lectures

Tot comença quan la crisi econòmica obliga els pares de l'Enric, un jove de setze anys, a fugir de la ciutat i traslladar-se a Senillàs, un petit poble del Pirineu català a l'estil del Macondo de García Márquez o de l'Umbría de César Mallorquí. La masia, però, guarda un petit secret: un pou tapat amb pedres on hi ha enterrat un geni dins d'una ampolla.

La troca comença a embolicar-se quan el pare de l'Enric destapa l'ampolla i el geni surt a la recerca d'un cos que li permeti executar la seva venjança: matar qui el va tancar en aquella ampolla, ja fa algunes dècades. Per descomptat, davant de la debilitat d'un adolescent, el geni se'l fa seu i el porta a viure esbojarrades aventures a l'estil caçafantasmes. I és que mercès al geni l'Enric percep i veu els éssers que es mouen en una nova dimensió: gnoms, fantasmes, dimonis, genis, etc. Però el geni, llest per definició, temptarà l'Enric oferint-li tres desitjos.

La història, contada amb un ritme que s'accelera a mesura que avança, ens porta a conèixer els desitjos de l'adolescència contemporània tot endinsant-nos en la ment de l'Enric. La narració ens dibuixa un institut a l'estil americà, una ruralia cada vegada més urbanita i una realitat paral·lela, carregada d'éssers fantàstics, molts d'ells sortosament de la cultura popular catalana, que el protagonista fa seva i ens convida a descobrir de la seva mà amb una facilitat i una lògica aclaparadores. Malauradament, potser una darrera correcció hauria detectat que de la pàgina 62 a la 65 el protagonista baixa a esmorzar i després surt a fora a fer un tomb sense haver-se vestit, o que a les pàgines 100 i 101 el protagonista es treu les ulleres dues vegades. Són detalls, però, que no desmereixen la bona feina de l'autor.

A partir de 13 anys Autor: MARTÍN, Andreu Editorial: Edebé Pàgines: 224

Joan Portell / ClijCAT / AMIC

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.