Impulsem l'economia del Penedès

El passat juliol es va aprovar el Decret de Reglament de la Llei de facilitació de l'activitat econòmica, que el Govern va impulsar per designar projectes empresarials que, per les seves característiques, són projectes estratègics en l'àmbit de la indústria i dels serveis a la producció.

El Decret preveu que aquests projectes estratègics puguin beneficiar-se d'una agilització de tràmits sense precedents per accelerar-ne la implantació, que suposarà fins a 9 mesos de reducció en el termini ordinari per a la seva implantació, traduint-se també en un gran estalvi econòmic per aquestes iniciatives empresarials.

Entre altres criteris per considerar estratègic un projecte empresarial, aquest ha de suposar una generació mínima de 75 llocs de treball directes durant un període mínim de 3 anys, a partir d'una inversió mínima de 20 milions d'euros. A partir del coneixement de les diverses realitats territorials, del diàleg entre la Delegació del Govern al Penedès i el Departament d'Empresa i treball, aquests requisits al nostre territori es redueixen a la meitat. És a dir, al Penedès es consideraran estratègics aquells projectes en l'àmbit de la indústria amb una inversió mínima de 10 milions d'euros i la creació de 35 llocs de treball. Aquesta és una gran notícia pel nostre territori que ens ha de permetre avançar en la reindustiralització de la nostra economia, fent-nos encara més atractius a l'arribada de nous projectes empresarials.

Aquest decret també estableix l'esperit simplificador de la llei, ja que consolida el paper clau de la Finestreta Única Empresarial (FUE) per mitjà de Canal Empresa com a portal únic al qual els professionals i les empreses han d'adreçar-se per relacionar-se amb les administracions. I, a més, també estableix la creació del directori d'empreses, establiments i registres, eina que concentrarà tota la informació que les administracions tenen sobre els titulars de les activitats econòmiques i els establiments on es desenvolupen.

El Penedès és una zona estratègica pel país, tenint la capacitat ser-ne un referent econòmic, vertebrant tot el seu territori a partir del llegat industrial que ja té, a la vegada que preserva els seus valors paisatgístics com a tret diferencial.

És per tots aquests motius, que davant d'aquest nou marc normatiu, s'obren de nou grans oportunitats per al desenvolupament industrial al Penedès, a través de l'impuls de projectes estratègics de l'àmbit industrial i dels serveis a la producció que aportaran al nostre territori la reindustrialització, la generació d'ocupació i la innovació que tant necessitem.

 

David Alquézar i Claramunt

Delegat del Govern al Penedès

Altres articles de DAVID ALQUÉZAR I CLARAMUNT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.