Ho veig, ho vull, ho tinc, aplicat a la política (municipal)

Aquest procés és una de les fites més –aquí que cadascú posi el qualificatiu que cregui més adequat- del consumisme que ens envolta. Vols aquest mòbil que acaba de sortir? Què t’impedeix tenir-lo? Ja en tens un? I què? No tens diners? Paga’l a sols un euro al dia.

Hi ha coses que es poden tenir i coses que no. Quan es tracta de coses materials, potser moltes les voldràs tenir, algunes les podràs tenir i d’altres les tindràs. Així funciona. Anuncis de ferraris no en fan, doncs el tema seria: ho veig, ho vull, em faig fotre i la publicitat no haurà servit per a res.

Hi ha coses que pot tenir tothom i que no costen res. Tot i que es diu que el que res no costa res no val, tenir-ho és gratuït i això sempre està bé. Vas al súper i a l’hora de pagar et pregunten “té la targeta client?” Ara em ve al cap un supermercat concret, en el qual si ensenyes la targeta en qüestió, has begut oli, doncs una màquina   perversa comença a escopir papers (de descompte) de ben segur que es tracta de paper ecològic, doncs el medi ambient és la nostra –seva- preocupació, demostrat de sobres quan et fan pagar les bosses.

Però hi ha coses que són gratuïtes i que tot i que quan les veuràs les voldràs, no les tindràs. Un exemple seria el carnet de montbuienc. Les eleccions municipals han passat i a Montbui ha guanyat qui precisament en campanya va fer la proposta de crear un carnet de ciutadà. Cito textualment "perquè els veïns de Montbui tinguin descomptes i per poder premiar el civisme a través de descomptes en impostos o taxes".

Quina gran idea! Els montbuiencs aniran a comprar i a l’hora de pagar ensenyaran el seu carnet i també el del supermercat on hagin anat , és a dir, dos carnets. Si són joves, que ensenyin també el carnet jove i potser en lloc de pagar, el botiguer els donarà diners. Pot ser que aquests descomptes dels quals parla el polític guanyador facin referència a l’àmbit municipal. Et posen una multa –a Montbui-  ensenyes al policia el carnet de montbuienc i et fa un descompte! O potser et faran un descompte a l’hora de pagar l’IBI? Però no m’imagino anar a pagar un rebut municipal amb el carnet a la mà.

El que sí veig clar és això de premiar el civisme. El montbuienc cívic serà premiat, sempre que tingui el carnet, és clar. Vostè pot ser la persona més cívica del món i viure a Montbui, però noi, si no té el carnet de montbuienc, no tingui el somni  que li reconeguin –des del seu municipi, està clar-

Jo no podré tenir, almenys de moment, aquest carnet. Per dos motius. El primer perquè ara per ara no existeix, El segon, perquè no visc a Montbui, tot i que no se sap mai. Em queda una guspira d’esperança que em fa pensar que potser també el facin extensiu a simpatitzants del poble.

A l’enveja que genera el cinema a Mont-Àgora sobretot en aquesta visió egocentrista d’Igualada, d’aquesta Igualada més burgesa, (doneu un cop d’ull a l’Anoia diari del 10 de maig, que això no ho he inventat jo) ara caldrà afegir-hi el carnet de montbuienc (o montbuienca, suposo)

Altres articles de Lambert Jorba

1 Comentaris

M

Montse Riera

Santa Margarida de Montbui

5 de juny 2015.12:35h

Respondre

Té nassos la cosa, i qui serà el maco que donarà els punts. Jo si que tinc candidats, però no pel carnet, sinó per anar a classes de convivència, no en se els noms però els aguanto cada dia,... Llegir més sobretot a l’estiu. Majoritàriament són homes, de més de 30 anys i fins a uns 70, aprox. als qui els agrada anar cada dia a fer un beure al bar que tinc davant de casa. Tenen el detall de cridar, cantar, fer palmes i de tan en tan tirar algun petard... que més volem.
També hi ha, per suposat les persones que porten el bar, que no fan res perquè la seva actitud canvií, tan és a ells no els molesta.
Aquí també fer una menció a la guàrdia urbana, que tot i reconèixer que la llei ens empara, no s’hi pots fer res.

A partir de les 23, diu la generalitat, els sorolls nocturns han de disminuir notablement, per tal que la gent pugui descansar, però, segons la guàrdia urbana de Montbui això és molt difícil de mesurar. A les 12 de la nit, de dilluns a divendres, han de tancar la terrassa, però el que fan es seguir la festa dins del bar, amb les portes i finestres obertes de bat a bat.

Que es pot fer, la policia local em diu que els truqui quan passi això, cada dia? no poden passar ells durant uns dies a veure si aconsegueixen un canvi d’actitud? es veu que no

Que puc fer jo? tenir les finestres tancades encara que ens ofeguem de calor i començar a pensar amb la possibilitat de marxar, perquè està clar que des de l’ajuntament no em donaran cap mena de suport.

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.