Aquell indret on les vaques fan uuuuuuummm!!

T’han vingut enganyant durant molt de temps. Ja no t’hauria d’estranyar. Una més. Vés a saber amb quines intencions. Dolentes, segur i també segur que per treure’n algun profit que desconeixes. Però és així.

Des de sempre t’han dit que el crit de la vaca és muuuuuuuuuuu. Això era abans. Felices, contentes i ignorants, les vaques vivien als prats o a l’estable, depenent de l’època de l’any. Quan volien dir alguna cosa, feien el conegut muuuuuuuu de què estic parlant. Però tot el que és bo s’acaba, igual que el que és dolent. Va ser aquell grup de vaques que ni tenien un color diferent al de les altres, ni eren més grosses, ni més petites, ni més mitjanes. Quan les miraves les veies iguals. Simplement eren vaques.

Aquell grup de vaques en qüestió en lloc de parlar dient muuuuuuu, ho feia dient uuuuuum. Sens dubte, això era greu i trencava l’harmonia del grup. Però, pacífiques com són les vaques, no hi havia cap mena de dubte que s’arribaria a la solució.

Van decidir solucionar-ho parlant: muuuuuuu, uuuuuuuum, uuuuuuum, muuuuuuu no s’arribava a cap entesa. Els comitè de les vaques sàvies, òrgan col·legiat que s’encarrega de resoldre conflictes intervaquils, va prendre consciència  que calia una solució abans no fos massa tard Després de reunir-se hores i hores, van sortir amb la proposta  que el crit de la vaca podia ser muuuuuuuuum, i d’aquesta manera, totes estarien contentes.

Aquesta solució no va ser acceptada, doncs clarament afavoria aquelles que deien muuuuuuu, ja que possiblement mai afegirien la “m” final i tot quedaria igual. La proposta que sí que acceptarien seria dir uuuuuuuuumuuuuuuuuuu, però l’altra part deia que això no era pròpiament un crit de vaca.

El tema va anar de mal en pitjor i va acabar succeint el que es veia a venir. Tot va acabar precipitant-se i finalment els grups de vaques van optar per separar-se.

I fa ja molt de temps que viuen separades. En indrets diferents. No volen saber res les unes de les altres. Ni falta que els fa.

Si aquest estiu vas a la muntanya i en algun prat veus un grup de vaques, para i escolta. No tinguis por  que algú et digui “pixapins”, que potser ho ets. Para atenció. Tard o d’hora sentiràs el seu crit. Es tracta d’un grup de les que fan muuuuuu? O de les que fan uuuuuum?

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.