Dimecres, 27/1/2016
1673 lectures

Ser perfecte

T'agradaria ser com el Paco? És difícil. Caldrà que t'hi esforcis i tot i així segurament no ho aconseguiràs. Jo no t'ho recomano. Ara bé, si arribes a ser-ho tindràs la fama assegurada. Et puc donar algunes orientacions.

  1. Has de saber-ho tot de tot. Preferiblement de política. Tu ho saps tot.
  2. Has de tenir una clara actitud de menyspreu cap els qui no pensen com tu. Enllaçant-ho amb el punt anterior, si algú no pensa com tu i tu ho saps tot, és que l'altre està equivocat.
  3. El millor argument que pots utilitzar per rebatre una opinió contrària a la teva, és que el que tu dius és de primer de Dret.
  4. Si en algun moment deixes parlar a algú sense interrompre'l, demostra a tothom que  qui parla està equivocat movent el cap cap a un costat i cap l'altre, com si diguessis que no. Alterna-ho mirant cap amunt i aixecant les celles com implorant a Déu nostre senyor que faci baixar la cordura per a qui està parlant.
  5. Si una cosa és bona per a tu, ha de ser bona per a tothom, encara que els altres no ho vegin degut a la seva ignorància.
  6. Has de fer veure que vols ser català, però que hi ha catalans dolents que no t'ho deixen ser. I per demostrar que ets tan català com la Pilar Rahola, has de dir coses en català (vigila, no parlis de Pasqual Maragall, que potser no ets tan català com dius i ho acabaràs amb "l" enlloc de "ll")
  7. Has d'aconseguir generar odi cap els qui no pensen com tu.
  8. Hi ha tres paraules que t'ajudaran a anar pel món tertulià si has d'argumentar que els qui no pensen com tu tenen grans defectes. Has de tenir-les sempre a la punta de la llengua i hauràs de saber utilitzar-les apropiadament. Són: Venezuela, constitución i terrorismo. En castellà, doncs a aquestes alçades a poques tertúlies en català aniràs.
  9. Has de dir-ne algunes de grosses, del tipus "la desigualdad genera riqueza y crecimiento", que no és pas mentida ja que tu no dius ni a qui  genera la riquesa, ni a qui  suposa creixement. Recorda que has de defensar categòricament l'afirmació. (És de primer de dret, segur)
  10. Aquesta te la deixo per a tu. Busca una característica que et faci diferent, però sense perdre l'essència del què vols ser, sense que quedi anul·lat el teu protagonisme, que és de fet, el que més t'interessa.

Si aconsegueixes complir amb aquests deu punts, tota l'audiència serà teva, i molt més (fill meu), seràs Marhuenda.

Pensa que Marhuenda és un cognom i que no tots el qui el porten són iguals. No et confonguis, no vagis a imitar a qui no és.

Altres articles de Lambert Jorba

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.