Dimecres, 1/6/2016
1998 lectures

Quina notícia més interessant

Entenent que interessant és allò que més busca la gent, està clar que la notícia del cas del (presumpte) maltractament a una gata (Anoiadiari 27 de maig) guanya per golejada.

El dia que faig aquest escrit, la notícia ha rebut 11 comentaris majoritàriament rebutjant actuacions de maltractament com aquella (presumptament).

Fa goig veure com ens hem anat civilitzant els humans. Pensaria que la cultura és un factor determinant a l’hora d’haver evolucionat en aquest sentit, però algunes coses m’ho fan dubtar.

La primera podria ser que no veig cap comentari en les darreres notícies referents a cultura i a més, el nombre de lectures dels articles que apareixen en aquesta secció són baixos. Segurament és més fàcil i simple llegir la secció de societat, que no unes pàgines dedicades a cultura.

La segona i més important, rau en el to i en el que es diu en algun dels comentaris. Per exemple,en aquestes intervencions es parla, sense censures ni miraments sobre l’autor del presumpte maltractament “dels collons el penjaria ” “Aquest porc” en un dels comentaris es diu també “que s’hauria de penjar la foto de l' ”ANIMAL”  que li var fer això, així sabrem la cara que té la bèstia” Un altre el qualifica de monstre i de malparit

I el pobre Marià, que s’atreveix a no parlar contra l’autor (presumpte) del maltractament. Al tal Marià el posen a parir, començant per canviar-li el nom i indirectament el sexe. Sort que n’hi ha una, vessant de saviesa, que li diu: “Perdona, no saps de lo k parles” (se'n diuen perdonavides)  El Marià ha rebut més bufetades que si hagués fet ell el maltractament (presumpte). Molt bo el que li diu (literal amb faltes)“piensa primero....despues razona....”

Jo em pregunto. Quan algú qualifica a una altra persona de porc o de bèstia, en realitat, està ofenent al porc per comparar-lo amb un individu com aquell? S’ha d’ofendre el porc per la comparativa? O potser a qui  diuen porc ha de tenir-ho com un elogi?

Sigui el que sigui, aquesta notícia és a data del dia que escric, la top 2, amb 5106 lectures (traieu-ne 5 d’aquestes lectures que són les que he anat fent per agafar dades per fer aquest escrit).

Traieu conclusions, però abans de fer-ho, recordeu: piensa primero.... después razona.

1 Comentaris

R

Roser Penyes

Igualada

1 de juny 2016.07:52h

Respondre

”Piensa primero... después razona”, és com a mínim una redundància, oi? Per altra bada, qualsevol de les dues accions (idèntiques) que proposen aquests verbs són tan difícils de dur a... Llegir més terme avui dia...! Uf, però si està claríssim, què s’ha de pensar?

Sigui com sigui, opinar en un diari digital o en una xarxa social, on no t’has d’identificar amb el DNI i no tens roste és tan fàcil i còmode. Però també dóna la verdadera talla de les persones, que es mostren tal com són en realitat. Ja ho va dir Oscar Wilde: ”Dóna una màscara a un home i et dirà la veritat”.

També pot succeir que les opinios més benignes o raonades no hagin sortit publicades. A mi m’ha passat més d’un cop...

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.