Divendres, 22/9/2017
1466 lectures

“Puig i Cadafalch, un croquis”

A finals d'agost vaig poder assistir a l'estrena d'una obra qque podrem tornar a veure en breu “Puig i Cadafalch, un croquis”. Per a l’ocasió, ens van convocar a la sala Sants Teatre del Centre Catòlic de Sants. “Puig i Cadafalch, un croquis” una co-producció de la Federació d’Ateneus de Catalunya i Teatre Obligatori amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’Institut Català d’Empreses Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Per commemorar els 150 anys del naixement de l'arquitecte i polític, la Federació d’Ateneus de Catalunya i Teatre Obligatori han coproduït aquest espectacle. Per aquest motiu, s'ha volgut apropar a la vida de l'arquitecte basant-se en les memòries escrites per ell mateix.

Les seves idees dins del seu moment històric; de finals del segle XIX fins a mitjans segle XX (després de la Guerra Civil), són més actuals que mai. La defensa d’una cultura catalana universal i sense la supeditació d’una Espanya actual (perdoneu, volia dir d’inici del segle passat).

Aquesta obra està basada en el polític Puig i Cadafalch i la vesant més humana, deixant de costat l’arquitecte que tots coneixem. I amb aquesta premisa ens atrapa des d’inici i ens presenta a partir de les seves memòries i alguna cartalleguida, el personatge. I per interpretar a l'il·lustre protagonista, s'ha escollit a un gran actor (que poques vegades el podem veure a les sales teatrals) Sergi Mateu.

La sorpresa va ser màxima a l’hora d’arribar. Al final no es va realitzar una lectura lectura de l'obr, anavem a veure el muntatge de l’espectacle i tot gràcies al treball del gran Sergi Mateu. Al final és va convertir en l'estrena de l'espectacle a Barcelona i amb una gran ovació del públic assistent.

El primer de tot i que m’agradaria remarcar. Dimecres teníem que veure una lectura inicial del text. Un treball embionari de la peça teatral, l'abans de començar a realitzar la feina de construir el personatge i realitzar la direcció de l’obra. Com tot va anar rodat i per a la lectura (pensem que es una hora de monóleg) en Sergi ja tenia tot aprés per a l’ocasió. Es va començar amb la direcció d’en Marc Rosich.  

L’únic pendent, va ser l’escenografia i el vestuari. Amb el que hem vist de Laura Clos (Closca) en altres muntatges, podem assegurar que gaudirem d’una escenografia espectacular. I més amb els croquis inicials que he pogut veure, l'escenografia no ens pot deixar indiferents.

A l'espera que Teatre Obligatori li sortin noves dates dels Ateneus de Catalunya o dels teatres d'arreu de Catalunya, les dates disponibles actualment són les següents:

14/10/17: Lluïsos d'Horta

15/10/17: Sants Teatre del Centre (BCN)

13/01/18:Centre Sant Pere Apòstol (BCN) 

11/03/18: Ateneu Torrellenc (Torrelles de Llobregat)

 

 

FITXA ARTÍSTICA

Intèrpret: Sergi Mateu

Text i Direcció: Marc Rosich

Disseny de vestuari: Núria Llunell

Disseny d’escenografia: Laura Clos (Closca) i Sergi Corbera

Disseny d’il·luminació: Laura Clos (Closca) i Sergi Corbera

Espai sonor: Josep Sánchez-Rico

Ajudant de direcció: Jordi Andújar

Cap tècnic: Pau Plana

Vídeo: Shasta Produccions

Cap de producció: Íngrid Marín

Co-Producció: Federació d’Ateneus de Catalunya i Teatre Obligatori

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.