Divendres, 13/5/2016
2204 lectures

Terrats en Cultura

A vegades parlar d'una obra de teatre, un concert o qualsevol altra activitat és una mica difícil, ja que sempre la veus amb certa distància. Aquest cop la meva recomanació és d'una experiència especial en les arts escèniques.

Parlem d'un festival amb identitat i del qual vaig formar part des de l'inici. I en lloc de recomanar una obra de teatre, avui la meva recomanació és d'una experiència única i totalment diferent del que heu vist/viscut fins ara. És veure l'espectacle, des d'un terrat de Barcelona.

Però que és això dels Terrats en Cultura? Doncs res més fàcil que utilitzar els terrats com espais culturals. Amb la intenció de reivindicar un nou espai d'exhibició cultural oberta a tothom. La intenció és apropar el públic amb l'artista. Ja que no tenim escenari com a tal. L'escenari és el Terrat, el mateix que en qualsevol moment del dia, i que un cop finalitzat l'actuació pots prendre una copa amb l'artista i podem fer petar la xerrada indicant que ens ha semblat.

I que hi ha de diferent veure un espectacle en un Terrat? Per començar no és anar a una sala, asseure's, veure la funció i marxar. És tot un conjunt, un ritual molt especial. És anar a un lloc que t'han convocat 48 h abans (això si, sabem el barri on succeeix). Al carrer ja hi ha expectació i un primer contacte amb la gent. Posteriorment, un cop tots hem pujat al terrat ens espera una copa de vi o una cervesa i podem anar gaudint de les vistes de Barcelona. Un cop s'ha realitzat la presentació oportuna de l'espectacle, comença la. I la llum natural va deixant pas a la posta de sol durant l'actuació. Un cop finalitzat, no cal marxar a moment. Podem quedar-nos fins a una hora prudencial per parlar amb els artistes.

L'únic que tinc clar és que ens allunyem per una estona del soroll de la ciutat i desconnectem de tots els problemes. Comença una nova proposta tocant les estrelles, allí dalt a mig camí de la lluna, entre el cel i la ciutat, els terrats esperen la seva oportunitat de poder acollir la teva experiència única.

Primer de tot us he de dir que heu d'anar amb molt de compte a l'hora d'assistir a un Terrat. Una vegada que has assistit al teu primer Terrat, et quedes enamorat de la proposta i voldràs repetir.


www.terratsencultura.com
facebook.com/coincidencies

Altres articles de Francesc Esteve

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.