Dimarts, 1/12/2015
1441 lectures

Conspiranoia

He pensat que no estaria malament fer un article esbojarrat, conspiranoic. Podria justificar-ho en el pur balanç: en general, rebem massa inputs del periodisme ortodox i ningú parla del que no interessa als poderosos (com quan El País fa portada quan Monedero (Podemos) falseja el currículum però ignora quan això passa amb 3 membres diferents de Ciudadanos, etc.) Intueixo, però, que el lector d’Anoia diari coneix prou la veritable faç de Ciutadans, així que m’endinsaré en la conspiranoia forta i parlaré de Síria, l’OTAN, ISIS i Rússia. Buf, quina feinada.

Què li demanaríeu a una teoria arriscada, anti-intuitiva, per creure-us-la? La resposta és èxit predictiu. La relativitat d’Einstein és una teoria totalment folla que diu que el temps passa més o menys ràpid en funció de la velocitat a la qual et mous, però és capaç de predir amb exactitud, com ningú abans, els moviments anormals de Mercuri (entre altres coses). Per això ens impressiona!

Un conspiranoic brillant deia això el 30 de setembre:

Que qui és? No ho sé, però no és important. No patiu, que definitivament no és Erich Honecker, polític comunista que va morir el 1994.

Que per què va dir el que va dir? Perquè tenia una teoria. Una teoria arriscada, que no cal que us creieu, i que intentaré esbossar mínimament, possiblement amb algun error. Però vaja, aquest és un article d’opinió, i no sóc pas un expert. Recomano, en tot cas, informar-se bé, que no és precisament llegir El País.

En primer lloc hem de conèixer els actors del conflicte de Síria. Tenim el senyor Al Assad, un dictador aliat de Rússia. Al Assad reprimeix durament els manifestants de la Primavera Àrab, i llavors és quan Occident (l’OTAN, els EUA, poseu-li el rostre que vulgueu) decideix que a Síria hi fa falta democràcia (de la que van dur també a Iraq, sabeu?) i que s’ha d’envair per recolzar els manifestants. Es proposa a l’OTAN una intervenció militar a Síria, que Rússia i Xina veten. Tot això està documentat. Llavors és quan des d’Occident (us ofèn si en parlo en primera persona? només per evitar anar-lo citant) comencem a enviar armes als grups rebels. Entre els grups finançats, sí, hi ha un tal Estat Islàmic (en endavant, ISIS). El terrorisme islàmic no és més que una arma d’interessos ocults, sembla ser. Que EUA ha finançat ISIS, per cert, ho han dit veus no-conspiranoiques, entre les quals Hillary Clinton i l’Agència d’Intel·ligència de Defensa dels Estats Units, aquesta última denunciant fa uns mesos que “el recolzament a grups rebels siris significa finançar grups terroristes amb els diners dels contribuents”. Col·laborem amb aquests grups armats amb l’esperança que enderroquin Al Assad i recuperin Síria per a Occident, però ah! Rússia s’hi posa. Eps, que aquests de l’Estat Islàmic els hauríem d’enderrocar, diu, i comença a atacar ISIS. Rússia té clar contra qui batalla, i està vencent.

Els grups rebels estan sent derrotats. Al Assad és a punt de triomfar i dissoldre l’amenaça rebel. Què preveuria un conspiranoic ara?

Doncs… faria falta un esdeveniment amb prou impacte a l’opinió pública com per “justificar” que Occident intervingui molt més seriosament a Síria. Fa falta crear un escenari com el que va propiciar Iraq. Per això el nostre amic conspiranoic prediu un gran atemptat. El comentari dels DNIs fa referència a com de graciós resulta que els yihadistes sempre vagin a immolar-se identificats. “Porto el kit de kamikaze? Explosius, detonador, passaport…” Efectivament també aquí ho va encertar: aviat es van localitzar passaports i es van poder connectar ràpidament els atemptats amb ISIS i Síria.

El fet que preveguis el que passarà i per què, que després passi, i que susciti la reacció esperada (estem anant a fer la guerra a Síria), no et treu la condició de sonat conspiranoic. Perquè la veritat, com sabia Goebbels, serà la mentida que es repeteixi més vegades. Som espectadors manipulats de l’eterna Guerra Freda. Per cert que els fabricants d'armes, des dels atemptats de París, han guanyat 13.000 milions d'euros en borsa! Visca! Fora tonteries, l'economia ho necessitava.

No m’allargo més. Per cert que Turquia (de l’OTAN...) ha tombat un avió rus. Si creus que això encaixa amb l’escenari que he esbossat, deus ser un conspiranoic més, perquè la veritat, com han assenyalat molts mitjans i opinadors, és que hi ha “massa saturació del trànsit aeri i poca cooperació”. És clar, com quan topen avions comercials. L’espai aeri és que dóna per poc.Altres articles de Arià Paco

1 Comentaris

M

Maria

1 de desembre 2015.10:00h

Respondre

Totalment d’acord, calia que algú parlés tan clar! Encara que no ens agradin les dictadures, almenys suposaven un control i ara tot això se’ls hi ha escapat de les mans.

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.