Divendres, 9/6/2017
2143 lectures

Circuit per Castellolí i La Pobla

Us proposem un bon i força llarg circuit pels termes de Castellolí i la Pobla de Claramunt. Camins molts d’ells tantes vegades trepitjats i altres més inèdits, amb forts desnivells tant de pujada com de baixada i la prova n’és els cinc-cents i escaig de metres de desnivell acumulat.

Es fa difícil fer una descripció de tot el recorregut per la varietat de pistes, camins, corriols i veredes que han patit canvis provocats per la gran eixamplada actual de camins. Tanmateix ens limitarem a fer menció dels llocs per on hem passat. Sortida des del Parc Motor de Castellolí, pujada pel camí dels Mollons i per sota l’Empedrat, fem un anar i tornar per redescobrir un racó prou engrescador, un detall de la contrada, com és la estilitzada, singular i curiosa Roca Caganera (o  també Cagadora) que rau un xic apartada del camí habitual sobre la zona de l’Empedrat. Hom recorda haver-s’hi enfilat en les nostres primeres grimpades allà per l’any 1954 des que fèiem les primeres tentines quan la zona dels Mollons era “l’escola” d’escalada igualadina. Segons sembla el seu nom esdevé perquè a la seva base hi ha uns forats un dels quals recorda el d’una comuna, aquells seients que en l’antigor servien de cagadora, per dir-ho en llenguatge col·loquial i familiar.

Ja en direcció a Cal Mabres, travessem pel voral dels camps de la Massa i enllacem amb un fort descens a la pista i corriol dels horts que ens porta pel costat de Cal Joan a Els Masets d’en Mabres, el nucli d’unes quantes casetes adossades amb la seva coneguda font. Tornem a pujar, ara cap al Maset del Tort, avui ben enrunat i que hom recorda quan encara era habitat. Seguim pujant per acostar-nos a Cal Mabres, gran casa pairal amb una granja d’explotació agropecuària basada en la cria i engreix de vedells. Hi fem la foto de família.

Novament un fort descens fins a Cal Soterons, també ben enrunat, on comença la gran llacada que provoca la llacor, aquest fang tan enganxós que no ens deixarà fins als cotxes.

 

Distància recorreguda: 13,8 km.

Desnivell acumulat 508 m.

Temps net de camí sense comptar les aturades: 3 hores i 40 minuts. 

 

 

Text: Joan Mollà
Veterans del Club Excursionista UECANOIA
 

 

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.