Divendres, 6/7/2018
2497 lectures

Pedreres i el rec de Carme

Avui us proposem una caminada per la zona anoienca de Carme. L’objectiu de la passejada era pujar fins al cementiri de Carme, passar per la pedrera i tornar a Carme pel camí del Rec degudament senyalitzat i arranjat. Són prop de les 8 del matí quan sortim de Carme i enfilem la costeruda pujada fins al cementiri. Allà continuem, ara més lleugera  però sostinguda ascensió, seguint el Pla del Porxo i el Clot i Solana de Rovirals, on a solell dominen els grossos pins, fins a arribar a la part alta de la gran pedrera en desús. A l’iniciar la baixada fem una parada per esmorzar i gaudir de bones vistes.

 

A partir d’aquí el camí es converteix en pedregós corriol que baixa, primer suau i després més fort, fins a arribar a un altre que discorre pel Torrent de les Comes, que s’està perdent, i que ens porta a la part baixa de l’altre costat de la pedrera. Aquesta pedrera, ara en estat total d’abandó, pertany a l’empresa Aridos Uniland S.A. que es dedicava a l’extracció de pedra calcària, que té moltes aplicacions en diversos àmbits de la construcció.

Travessem pel bell mig de l’esplanada de la pedrera i arribem a l’inici del camí del Rec. Seguint el Torrent de les Comes, anem passant per Aigües Artés (Can Bou) i les margues roges del Collet Roig, fins a enllaçar el camí del Rec Xic de Carme. Aquesta segona part de l’itinerari, la més fàcil, està senyalitzada amb marques blaves i algun panell informatiu i ens farà resseguir el traçat del rec que es forneix de la riera del mateix nom. Se segueix per la seva esquerra fins a l’indret de la Fàbrica Nova, a sota del barri de Can Bou, encara del municipi d’Orpí. A l’arribar al nucli de Can Bou trobarem un sender molt agradable per caminar i per fer la tornada cap a Carme. No es coneix la data de construcció del rec, però un document de l’any 1214 ja esmentava la seva existència. En la formació del poble de Carme, el rec hi juga un paper important, sent l’aigua la base principal de l’activitat econòmica de la zona basada en l’agricultura i en la indústria. Entre la Peixerina i l’obaga de Cal Cundo és quan s’agafa la derivació del Rec Xic, d’1 km de llargada que ens portarà, per un camí ple d’ombres on hi creix vegetació frondosa i molt agradable per aquests temps de calor. A part de l’atractiu del magnífic rec, la ruta ens farà gaudir també d’un bosc molt peculiar del vessant de la riera, d’un mirador que ens mostrarà el paisatge sobre el riu i de l’encant del Collet Roig.

Distància recorreguda 9 km.

Temps net esmerçat aprox. 2 hores i 45 minuts

 

Veterans del Club Excursionista UECANOIA
 

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.