Divendres, 28/7/2017
2143 lectures

Racons de l'Alta Segarra

Perquè caminem o passegem? La resposta és evident: per fer exercici, però aquesta no és pas l’única resposta. Ho fem també per descobrir la nostra comarca o les veïnes, per veure llocs rellevants, altres paisatges... O per raons més mundanes: per desconnectar, per distendre’s o relaxar-se... De vegades no cal anar molt lluny de casa per anar trobant llocs singulars.

Aquest cop la passejada que proposem és per un per terreny típicament segarrenc. Aparquem els cotxes al nucli i antiga quadra de Seguers –o Seguers de Sant Pere—que pertany administrativament al terme i municipi dels Prats de Rei i situat gairebé com un enclavament dintre Aguilar de Segarra. És un llogaret compost per algunes masies i l’església dedicada a Sant Pere i Sant Feliu (segle XI).

Caminem en direcció a les Coromines (no confondre amb les Colomines de Santa Maria de Miralles), un altre petit nucli rural situat en un altiplà de boscos i conreus amb l’església de Santa Maria de les Coromines que presideix la Mare de Déu del Candeler. Construcció tardana del romànic rural que ha estat modificada al llarg dels segles resultant una barreja d’estils de diferents èpoques, amb campanar d’espadanya doble en el que no es conserva cap campana. Pertany a Aguilar de Segarra (Bages) però a menys de 300 m passa la divisòria amb l’Anoia. Per cert, sabíeu que l’ajuntament d’Aguilar de Segarra, amb uns 250 habitants empadronats entre 3 nuclis de població (Castellar, les Coromines i Aguilar) té registrats 60.000 cotxes? (sí, heu llegit bé, seixanta mil). La raó és que el preu de l’impost de circulació només costa entre 10 i 15 euros i les empreses de rènting l’han convertit en el seu particular paradís fiscal. Ah!, i de forma completament legal.

Seguim la caminada passant pel gran mas de Ca les Marietes. Baixem per terreny força boscós amb continues ziga-zagues fins a travessar el torrent de Seguers. Pugem a la zona de la Vinya Closa i de Rodelles on trobem l’Hípica Requesens amb grans instal·lacions per a la cria de cavalls. Fem cap a Cal Butó, a la serra de Cal Generós, on no sabem si els cotxes passaven molt ràpids per la pista, perquè amb tants senyals com hi han clavat i tant pirulí sembla un pas fronterer. Després del trencall de Cal Marcó, solament ens resta baixar novament a Seguers.

 

Distància recorreguda: 9 km.

Temps net de camí: 2 hores i quart.

 

 

Text: Joan Mollà
Veterans del Club Excursionista UECANOIA
 

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.