Després de molt temps tractant casos en consulta, compartir inquietuds amb assistents als tallers i atenent les preguntes de persones que m'escriuen m'he adonat que la majoria de vegades quan busquem alimentar-nos de la millor manera ens costa molt desenganxar-nos de certs aliments i hàbits que sabem en són perjudicials. Volem la dieta perfecta, que ens satisfaci, que no ens engreixi, que ens sani, que mantingui els nivells en ordre, que ens faci sentir bé... però no ens veiem capaços de deixar de menjar algunes coses a les quals no ens reconeixem addictes. D'aquesta manera la majoria de vegades aconseguim mantenir els canvis durant un temps i després tornem als antics costums.

No és gens fàcil, però és possible corregir les addiccions alimentàries seguint uns quants consells que ens poden ser molt útils:

1. En primer lloc haurem d'identificar els aliments que ens estan perjudicant, que no podem abandonar i reconèixer-los com a nocius. Per exemple, si cada dia mengem sucres refinats, embotits, formatges o greixos saturats, gluten, excitants,... Encara que al paladar siguin molt bons sabem que consumits de manera habitual ens fan mal a la salut. Haurem d'intentar canviar l'emoció sobre aquest aliment i deixar de veure'l com un plaer.

2. Farem el propòsit d'eliminar temporalment aquests aliments per veure com ens sentim i si realment necessitem mantenir aquesta "relació tòxica". Aquest és el pas més difícil i és normal sentir frustració, tristesa, ... No ens hem d'espantar ni boicotejar, haurem de concentrar-nos en la finalitat, que és cuidar-nos i millorar la nostra dieta. A poc a poc anirem acceptant que no el necessitem i ens adonarem que no era imprescindible.

3. Enfocarem el plaer en consumir aliments que ens beneficien, ens nodreixen i milloren la nostra salut. En primer lloc buscarem els que més ens agradin i els prepararem de forma atractiva. Això ens ajudarà a prendre consciència cada cop que decidim què menjar. Quan no sapiguem què preparar-nos pensarem: què trio? Aquest aliment tan bo i esponjós però que em fa mal, que m'engreixa o aquest altre que està igualment boníssim i em cuida i em beneficia? Arribarà un moment que no necessitarem fer-nos la pregunta, ja que el mateix cos ens ho demanarà.

És imperatiu adonar-nos que tenim a les nostres mans la salut. Som el més important per a nosaltres mateixos i mereixem cuidar-nos i sentir-nos bé. Una cosa que sovint transmeto a les persones que decideixen fer una dieta millor és: a partir d'aquest moment tu ets el més important de la teva llista de prioritats, així que ni tan sols un aliment pot fer canviar aquesta veritat. I no hi ha dubte, aquesta és la clau de l'èxit, aquesta és la base de la dieta perfecta.

1 Comentaris

J

Juan Calatayud

2 de gener 2016.04:16h

Respondre

Una buena reflexion . Hoy mismo no desayunare Donut con Cacaolat ni comere butifarra con judias i allioli ni cenare pizza con cocacola. Y me morire de tristeza.No es una risa al articulo. Es el... Llegir més resultado a la reflexion.Gracias.

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.