Teràpia de confinament: Amanida de patates amb salsa tàrtara d'olivada

Avui us proposo una amanida de patates amb una salsa tàrtara, una amanida una mica diferent. Ja estem en aquella època de l'any que, depenent temps que faci, tant et pot venir de gust una sopa calenta o una amanida. A poc a poc, el cos ens anirà demanant més àpats lleugers i frescos que no pas pesats i calents.

A part que són lleugeres i fresques, una dels avantatges que trobo que tenen les amanides és que poden ser molt creatives. Pots obrir el rebost o la nevera i deixar anar la creativitat gastronòmica. Amb una mica de criteri i no massa productes, pots acabar fent un gran plat.

I les salses, entre les bàsiques i les variants, hi poden haver una infinitat d'opcions, des de l'oli extraverge amb sal i sucre fins a salses amb iogurt amb gustos orientals.

Com la salsa tàrtara que vaig fer per aquesta amanida. Una salsa tàrtara acostuma a portar maonesa, encortits picats (tàperes i cogombrets), ceba tendra picada, mostassa a l'antiga, julivert picat i ja està. Jo, en aquesta, vaig canviar la mostassa per olivada d'olives aragoneses, i va quedar d'escàndol.

Què farà falta:
4 patates mitjanes pelades i tallades a daus
3 pastanagues mitjanes pelades i tallades a daus
manat petit de fulles de corn de cérvol netes i eixutes
manat petit de fulles de lletsó netes i eixutes
1 grapat de tomàquets de pera cirerols tallats a quarts
6 filets d'anxova tallats en 4 o 5 trossos
2 o 3 bitxos de piparra envinagrats tallats a rodelles
3 olives trencades per persona

Per fer la salsa tàrtara:
3 cullerades soperes de salsa maonesa o salsa maonesa amb all
1 cullerada de tàperes picades
1 ceba tendra petita picada
6 o 7 cogombrets picats
1 cullerada de postres d'olivada d'olives aragoneses

Poseu a coure al vapor les patates i les pastanagues pelades i tallades a daus regulars. Un cop siguin cuites, poseu-les a refredar amb aigua freda i glaçons.

A part, aneu tallant tots els altres productes i els reserveu a part.

Per fer la salsa tàrtara agafeu un bol i hi poseu la salsa maonesa, els cogombrets, les tàperes, la ceba tendra picades i l'olivada. Remeneu-ho bé i reserveu-la a la nevera. Hi podeu afegir, també, julivert picat.

Un cop les patates i les pastanagues siguin fredes, escorreu-les i eixugueu-les amb un drap net i sec. Poseu-les dins un bol i afegiu la salsa tàrtara, però no tota de cop. La patata i la pastanaga han de quedar amanides però no banyades. Si no, no trobareu els gustos de la resta d'ingredients quan us la mengeu, i fins i tot, tindrà un punt desagradable. Remeneu-ho bé i si cal, ja n'hi afegireu més.

Tant si serviu l'amanida en un plat o en una safata, poseu les pastanagues i les patates de base, per sobre les herbes silvestres tallades. Per sobre els tomàquets tallats i per últim les anxoves, les piparres i les olives.

D'aquesta manera tindreu una amanida de patates fresca i diferent i, alhora, ben presentada, amb un munt de colors vius que la faran molt atractiva a la vista.

Salut i visca la teca!

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.