Teràpia de confinament: Mona de xocolata casolana (part 1)

Amb el permís del gremi de pastisseria, avui us proposo que feu una mona per aquest cap de setmana, per tenir la sensació de vacances de Pasqua. Així i tot, us recomano, padrins i padrines, que us rasqueu la butxaca i aneu a la pastisseria de confiança per comprar-la i donar-la als fillols, que les persones que treballen a la pastisseria també han de viure.

La recepta la farem en dos capítols, com la pel·lícula "Kill Bill", així no se us farà llarga, tot i que el resultat serà espectacular... espero.

Ara, però, us apuntaré la llista sencera d'ingredients, així sortint només un cop de casa en tindreu prou per comprar el que us faci falta.

Avui farem el pa de pessic i l'almívar, i per demà deixo la recepta de trufa cuita.

Pel pa de pessic:
Motlle de 22 cm de diàmetre
4 ous
150 gr. de sucre
130 gr. de farina tamisada
20 gr. de farina d'ametlla

Per l'almívar
100 gr. d'aigua
100 gr. de sucre
Per la trufa cuita
250 gr. de nata de muntar
225 gr. de cobertura de xocolata negra
100 gr. de cobertura de xocolata amb llet

Pel farciment del pastís ens farà falta melmelada. Uns 300 gr. de melmelada de préssec si la voleu fer més tradicional però, a mi, m'agrada més amb melmelada de fruits vermells.

Per fer l'almívar, posarem en un cassó l'aigua i el sucre i, ho posarem al foc. Un cop arrenqui a bullir i s'hagi dissolt el sucre ja estarà. El podem passar a un bol i deixar-lo refredar.

Pel pa de pessic us farà falta més tècnica, tot i que no és complicat. També us anirà bé tenir una batedora elèctrica.
Escalfarem el forn sense el ventilador a 180 graus, i barrejarem la farina tamisada i la farina d'ametlla.

Posarem paper de forn a la base del motlle i untarem les vores amb mantega i l'encamisarem (empolvorarem farina al voltant). Si el motlle no és desmuntable millor que n'untem la base i també l'encamisem.

Posarem els ous i el sucre amb un pessic de sal i els blanquejarem, han de triplicar el volum. S'hauran de muntar durant uns 10 minuts més o menys. La barreja ha de quedar esponjosa. Si ho fem manualment hi estarem més estona.

Un cop hagin triplicat el seu volum, hi afegirem la meitat de la farina i la barrejarem amb delicadesa i manualment, amb l'ajuda d'una llengua o espàtula, amb moviments suaus de baix cap dalt. Quan hagi quedat ben incorporada repetirem l'acció amb l'altra meitat de la farina.

Quan ho tinguem llest, abocarem la barreja al motlle i ho posarem al forn. Deixeu-lo coure durant 30 minuts. Un cop sigui cuit, el traurem del forn i deixarem que es refredi una mica. Quan el motlle no cremi, desemmotllarem el pa de pessic i deixarem que s'acabi de refredar.

Un cop fred, embolicarem el pa de pessic amb film.

Continuarà... Salut i visca la teca!

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.