Teràpia de confinament: Peus de porc amb xocolata

Quan es parla de peus de porc no sentireu mai ningú que digui - bé, sí, no estan malament -. O desperten passions o a alguna persona li poden arribar a fer fàstic, i no li agrada gens veure com algú altre se'ls cruspeix al seu costat. O blanc o negre, no hi ha grisos aquí.

Per fer receptes de peus de porc a la cassola és millor comprar-los crus així, en bullir-los, podeu aprofitar el brou per acabar la cocció. També els podeu encarregar cuits a la carnisseria, però demaneu que us donin a part el brou, que així us quedarà molt millor.

Si els bulliu vosaltres poseu-los en una olla amb 1 ceba, pastanaga, porro, all, llorer, farigola i claus d'olor clavats a la ceba. Han de bullir ben bé durant una hora i mitja o dues. Un cop bullits traieu els peus de l'olla i coleu a part el brou.

Per fer aquests peus de porc ens farà falta:
4 peus de porc partits per la meitat i bullits
2 cebes mitjanes picades
1 cullerada de tomàquet triturat
1 cullerada de cafè de pebre vermell dolç i una de picant
1 copa de vi ranci
1 litre de brou de la cocció dels peus de porc
1 picada d'all, ametlles, pinyons i 1 presa de xocolata 70%
2 fulles de llorer, 1 branca de farigola
Sal, pebre i oli

És important triar la cassola, ha de ser prou grossa perquè ens hi càpiguen les 8 meitats de peu de porc.

Poseu la cassola al foc, no massa fort. Quan sigui calenta tireu-hi un bon raig d'oli i la ceba ben picada amb un polsim de sal. Heu de deixar que la ceba vagi sofregint, remenant-la de tant en tant. Cada vegada que calgui, afegiu-hi una mica d'aigua per recuperar els sucres caramel·litzats i evitar que es cremi. Ha de quedar ben fosca i confitada.

Quan arribeu a aquest punt serà el moment d'afegir-hi el pebre vermell dolç, remeneu-ho un instant amb la cassola apartada del foc i evoqueu-hi el vi ranci.

Torneu-la al foc i deixeu que redueix, després afegiu-hi el tomàquet i les aromàtiques. Deixeu-ho uns minuts més al foc remenant-ho de tant en tant, no massa.

Arribats a aquest punt ja hi podreu posar els peus de porc un al costat de l'altre i salpebrats si els hi cal, i els pinyons. Abans que els pinyons es torrin ja hi podreu afegir el brou fins arran de cobrir els peus. Haureu de deixar que vagi fent el xup-xup durant mitja hora o tres quarts amb la cassola tapada, sacsejant-la de tant en tant. Si cal, afegiu-hi més brou o aigua.

Quan siguin ben tous, rectifiqueu de sal i deixateu la picada amb una mica de brou, la repartiu per tota la cassola i deixeu que bulli a poc a poc uns 10 minuts més. Ja els tindreu a punt.

Com que això durarà uns quants dies més, un altre dia us diré com fer uns peus de porc al forn que són de llagrimeta.

Salut i visca la teca!

1 Comentaris

E

Enri Carbonell Pelfort

Igualada

24 d'abril 2020.09:01h

Respondre

Oriol,
Només de llegir les teves receptes, ja ensalivo !
Gràcies per aquests menjars tan nostrats i per fer-les tan entenedores.

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.