Dimarts, 25/10/2022
2265 lectures

La política del soroll

Els darrers dies s’ha viscut a la nostra comarca un dels esdeveniments més controvertits i comentats dels últims mesos, el possible no pagament de les nòmines dels treballadors i treballadores del Consell Comarcal de l’Anoia que, després de tot, s’ha acabat solucionant amb una mesura extraordinària.

Els treballadors i treballadores del Consell Comarcal, finalment, rebran les seves nòmines en temps i forma. La gran part del panorama polític, però, encara quedarà a l’espera de rebre una dosi de responsabilitat i altura de mires.

Els dies en els quals s’ha perllongat aquesta problemàtica han estat plens de soroll, sent aquest soroll el que evidentment es podria esperar de persones i famílies que albiraven una possibilitat de no cobrar per la seva feina.

No obstant això, una important part del soroll no ha derivat d’aquestes persones i famílies, sinó de partits i figures polítiques amb anhels i desitjos del “com pitjor, millor” per rendibilitzar i aprofitar políticament un tema del tot sensible.

Les xarxes socials, amb comptes i missatges extraoficials procedents de l’entorn de formacions polítiques contràries al govern del Consell Comarcal, han contribuït a la generació d’incerteses, tot esdevenint les parts responsables de la implantació definitiva a l’Anoia del paradigma de la desinformació.

El panorama comunicatiu global és, inequívocament, en un moment clau. La inestabilitat política al Regne Unit o l’auge de l’extrema dreta a Itàlia són alguns dels efectes d’un fenomen que s’imposa a escala mundial en favor del populisme, i el cas del Consell Comarcal ens situa a l’era de la postveritat al nostre territori.

Les ambicions de controlar el relat des dels mecanismes mediàtics del soroll a les xarxes socials, sense criteri periodístic o de neutralitat, són ja una realitat a casa nostra. L’estabilitat del sistema lliure i democràtic que hem construït dependrà de saber identificar-los.

Altres articles de Víctor Recio Rodríguez

3 Comentaris

J

Jordi

Igualada

4 de novembre 2022.11:45h

Respondre

Per posar en context l’articulisa és bò saber que Víctor Recio Rodríguez és Secretari de Comunicació i Política Municipal del PSC-PSOE de l’Anoia.

Quan els articles els signen persones... Llegir més amb responsabilitats en partits polítics, caldria indicar quines són aquestes responsabilitats i quin partit.

Passa amb aquest articulista i amb molts altres.

Crec que si no ho fa el propi articulista ho hauria de fer el propi Anoiadiari.

Les opinions mai són innòcues

E

Eduard Ruiz

Igualada

6 de novembre 2022.10:15h

Completament d’acord amb en Jodi.
I tembé fora convenient que també el comentaristes, a més del nom (i la població) posin el cognom, o millor el dos com el Victor

M

Manel

Igualada

2 de novembre 2022.12:29h

Respondre

Precisament el paper de l’oposició en aquest tema ha estat ben galdós, per no dir totalment invisible. Lamentablement els treballadors encara els esperen.
Em sorprèn que el senyor Recio al... Llegir més parlar de sorolli i distorisions, no digui res de les coaccions que van rebre determinats treballadors per les seves queixes públiques, fet que fins i tot va suposar una queixa pública per part dels sindicats.
I per últim m’agradaria demanar-li l’opinió a l’autor de l’article sobre un tema: Tenint en compte que s’havia informat a 190 persones de que no cobrarien dues nòmines, amb l’evident greu impacte sobre les seves economies familiars, com valora el fet de que direcció del Consell tingués coneixement de la solució, i trigués 72 hores en comunicar-ho? 72 hores llarguíssimes per les famílies, i que van suposar un greu patiment totalment gratuït i que podria haver estat innevitable.

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.