La pel·lícula del tresor: En Joan Cruz recomana "Paisaje en la niebla" de Theo Angelopoulos.

Joan Cruz

Joan Cruz, igualadí forà des de fa molts anys. Historiador, tafanejador d'arxius i de lligats ratats. Molts anys docent, apassionat de l'ensenyament. Viatger, xerraire, observador, des de fa ja més de deu anys Director de Relacions Institucionals de la Fundació Telefónica.

La pel·lícula triada és 'Paisaje en la niebla' (1988) de Theo Angelopoulos."Sempre he estat un addicte al cinema, i recordo amb nostàlgia els divendres al Cineclub Ateneu, amb aquelles cadires de fusta, i els diumenges a la tarda al Centre Parroquial de Tous. I les moltes nits als Casablanca, als Maldà, al Capsa...a aquells cinemes en VO que ja han desaparegut de Barcelona. Triar una pel·lícula és molt i molt complicat, perquè són tantes... Però mai he pogut oblidar "Paisaje en la niebla" (1988), de Theo Angelopoulos, que vaig veure als Verdi amb un amic que ho sap tot del cinema. Aquella història de dos germans pels camins em va frapar d'una manera especial, i hi recordo una de les escenes més dures que mai he vist, en la qual, en un plànol fix d'un camió parat a la carretera, fins del darrere, entremig de la boira, s'imagina una de les més dures situacions que hom pot pensar. Dura, terrible, fotografiada amb una elegància exquisida, en què la llum ho és tot i les paraules sols acompanyen. Per molt que passin els anys, mai oblidaré aquella seqüència, ni la bellesa extraordinària del llenguatge d'Angelopoulos". 

  

Tràiler de "Pasaje en la niebla" 1

Tràiler de "Pasaje en la niebla" 2

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.