La pel·lícula del tresor: El Xavi Méndez ens recomana "Wonderstruck, el museo de las maravillas""

Xavier Méndez Cortés. Igualada (1973)

Igualadí i enamorat d’Igualada. M’agraden els espaguetis amb tomàquet, les ostres, la cervesa artesana i el bon whisky. Sóc responsable de laCultural, dissenyador gràfic de professió i viatger per vocació. El món està ple de bona gent i només n’hi ha quatre que són realment dolents. Jo intento ser cada dia millor persona.

La pel·lícula triada és WONDERSTRUCK, EL MUSEO DE LAS MARAVILLAS (2017) d’en Todd Haynes.

Dues històries paral·leles que transcorren en èpoques ben diferents. La primera, ambientada als anys 70, comença explicant la vida d’un noi d’uns 12 anys que viu amb la seva mare i que, per culpa de la descàrrega d’un llamp, acaba sord com a conseqüència. L’altra, una pel·lícula en blanc i negre amb tots els cànons del cine mut ambientada als anys 20, ens explica l’aventura d’una nena amb una discapacitat auditiva de naixement que, al igual que la primera història, té com a objectiu arribar a Nova York. Dues vides molt entranyables i simètriques amb una gran càrrega de sensibilitat i que de mica en mica ens endinsarà dins les vides dels dos protagonistes amb l’ajuda d’una magnífica banda sonora que, amb l’absència de diàleg, ens marcarà un ritme que ens captivarà fins a un final previsible i emotiu on les dues històries convergeixen. Gairebé dues hores d’esperança i positivisme que et dibuixaran un gran somriure. “We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars”.

  

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.