De Nova York a Oaxaca: Ruinas, de Peter Kuper

A les portes de l’agost des de la Biblioteca us proposem fer un viatge a Mèxic, concretament a una de les ciutats que més bé reflecteix l’esperit mexicà, Oaxaca. Una ciutat que Peter Kuper ha convertit en personatge literari al còmic Ruinas (Sexto Piso Ilustrado, 2015). Kuper signa tant el guió com les fantàstiques il·lustracions d’aquesta novel·la gràfica.

El color i un subtil sentit de l’humor impregnen cadascuna de les pàgines d’aquest extens còmic d’una gran bellesa visual, ja que utilitza el vol de les papallones  monarca com a fil conductor del viatge de la parella protagonista. En George i la Samantha viuen a Nova York i decideixen agafar-se un any sabàtic. A Oaxaca s’instal·len a casa d’una senyora que els la lloga amb minyona inclosa, mentre ella volta món. A la seva nova vida la parella coneixerà altres personatges: des den George, un vell bohemi propietari d’una llibreria fins a un atractiu pintor amb qui la Samantha tindrà fantasies i un periodista que es farà amic inseparable d’en George.

Les situacions poètiques s’alternen amb les situacions més esperpèntiques, tot plegat amarat dels colors vius del país, que són, en part, grans protagonistes de la història: dels vestits dels mexicans, dels mercats, del menjar, de les festes... I també dels esdeveniments socials de què són testimonis els personatges, com una gran manifestació que es fa al Zócalo d’Oaxaca. L’autor també pica l’ullet al turisme, amb l’obligada excursió al santuari de les papallones monarca i a un dels nombrosos jaciments arqueològics que es conserven a la zona.

Així, Peter Kuper ens convida a un viatge per la geografia mexicana, per la descoberta cultural, i també a ser testimonis del viatge interior dels membres d’aquesta parella.

Un viatge, i una estada, que els canviarà la vida per sempre. I és que res serà el mateix, després de Oaxaca.

Peter Kuper és escriptor i dibuixant, cofundador de la revista World War 2 Il·lustrated. El seu treball apareix regularment a la revista Time i al New York Times, entre d’altres, i ha escrit més d’una dotzena de novel·les gràfiques.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.