Dimecres, 14/1/2015
1650 lectures

Gràcies Jordi Viladoms!

Sens dubte, aquest no ha estat el Dakar de Jordi Viladoms. Aquest passat dilluns coneixíem que el pilot d’Igualada es veia obligat a abandonar per problemes mecànics a la seva KTM. Tot i així, el darrer dia de competició de Viladoms no ha passat desapercebut. L’ASO va obligar els pilots a sortir en unes condicions lamentables de fred, pluja i sal, fet que complicava, i molt les mecàniques de les motos, i posava en risc la seguretat dels pilots. Una vegada més, el negoci passa per davant la integritat d’uns pilots que es juguen la vida a cada etapa. Viladoms va tenir problemes mecànics, però va assolir arribar a la zona neutralitzada per l’ASO per intentar reparar i prosseguir la marxa. En aquell indret, però, es va trobar el seu company d’equip, Marc Coma, amb la moto parada, i veient com se li escapava la possibilitat de guanyar un nou Dakar. Quedi clar, molt clar, que Marc Coma és un extraterrestre, i és el millor pilot de motos de la història del Dakar, segur, però també té un àngel de la guarda. Ès per això que s’ha de saber que en aquella zona neutralitzada, Viladoms va abandonar la seva moto per ajudar a reparar la màquina d’un Coma desesperat. I també s’ha de dir, que després de diferents intents, va ser Jordi Viladoms qui aconseguí posar en marxa la moto de Marc Coma, fet que permetia al pilot d’Avià seguir l’etapa i situar-se líder. Això que va fer Jordi Viladoms, això també, és de súper crack.  

El que li ha passat al pilot de casa nostra és l’exemple més clar del que és el Dakar, una de les competicions de motor més dures del món. El físic, la concentració, la fortalesa mental, la mecànica, les condicions geogràfiques i meteorològiques hi juguen el seu paper. Recordo la rebuda que va tenir Jordi Viladoms l’any passat pels carrers d’Igualada per celebrar el sotscampionat del Dakar. Uns reconeixements que van ser del tot merescuts. Ara, Jordi Viladoms torna a casa sense el podi que va aconseguir l’any passat. No obstant, els inconvenients i les dificultats que ha patit aquest any només fan que posar en valor el que va aconseguir l’any passat. No reclamo, ni molt menys, que Jordi Viladoms torni a tenir una rebuda espectacular com la de l’any passat. El que vull dir és que m’agradaria que tots plegats  reflexionem i valorem, en la seva justa mesura, el que està fent Jordi Viladoms. Ès un tòpic, ho sé, però el Jordi es juga la vida damunt la moto a cada competició, porta el nom d’Igualada allà on va, i per sobre del resultat d’aquest Dakar, s’ha de dir que és un pilot com n’hi ha pocs. Gràcies Jordi per fer-nos estar enganxats de nou al web de seguiment on line del Dakar. Gràcies per lluitar fins el final, i poder dir amb orgull; aquest paio és d’Igualada!

Altres articles de Xavi Dàvila Solé

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.