Dijous, 18/2/2016
1780 lectures

Igualada, 40 minuts

Sovint parlem de la importància de donar-nos a conèixer com a territori. Creiem que tenim prou valors perquè des de fora ens coneguin per les nostres fortaleses. Durant uns anys vam arrossegar la fama d’haver estat tancats, de tenir por del que pogués venir de fora. Però això ja no és així, i cada dia treballem per trencar amb aquesta visió, i projectar la imatge de l'Anoia com una terra de rebuda en  què es combina perfectament el treball ben fet, amb la qualitat de vida.

Disposem d'una molt bona combinació entre entorn natural, camps de conreu, indústria i zones urbanes i rurals. Amb una història, avalada pel patrimoni artístic i arquitectònic industrial amb un gran potencial cultural,  educatiu i turístic, especialment quant a obra civil i industrial de la segona meitat del segle XIX i inici del XX. Comptem amb indústria puntera en diversos sectors, amb importants actius que faciliten la innovació i el seu creixement: Indústria auxiliar, tallers de manteniment, Campus Universitari, Càtedra especialitzada, Centres tecnològics, laboratoris, escoles professionals, museus, empreses de serveis, i personal preparat, adaptat al treball industrial. Un entorn en què les empreses poden progressar i en què les persones es desenvolupen i creixen en harmonia.

Creiem i hem de seguir creient en les nostres possibilitats i enviar missatges fora de la nostra comarca explicant el nostre potencial, per tal de ser coneguts per les nostres fortaleses, i així ser capaços d'atreure més empreses que ens ajudin a reduir el nivell d’atur de la nostra comarca, dels més alts de Catalunya. Des d’aquí ja treballem per generar ocupació però necessitem més indústria per compensar la que vam perdre fa unes poques dècades.

La nostra situació geogràfica és estratègica, a menys d’una hora de cotxe del 88% de la població de Catalunya. Entre la SEAT i el circuit de Castellolí hi ha 15 minuts,  amb els polígons de la Conca menys de 25. Si fins ara la proximitat dels polígons de l’entorn de Barcelona ha estat una amenaça, ara, la proximitat a Barcelona, 40 minuts,  s’ha de convertir en una oportunitat.

Si tradicionalment relacionem els 40’ amb salut, ja que és una durada de temps ideal per caminar, córrer o fer spinning, hem de generar la imatge que és el temps que separa Barcelona de la qualitat de vida d' Igualada. Igualada, 40 minuts. Així podrem deixar d’estar al Prepirineu o al Pirineu i ens aproximarem una mica més al litoral, al Port de Barcelona i a la gran capital.

3 Comentaris

R

Roser Penya

18 de febrer 2016.23:20h

Respondre

Ahir vaig trigar una hora i trenta-cinc minuts per tornar de Barcelona a Igualada. Vaig sortir a les 21 h. de la Pl. Espanya i vaig arribar a l’estació de tren d’Igualada a les 22,35 h. i el... Llegir més tren feia els mateixos sotracs que fan els cotxes quan circulen per la A-2 (anada i tornada) entre Igualada i Abrera. Això sí que és progrés!!!

F

Francesc Sabaté i Domènech

Igualada

18 de febrer 2016.10:47h

Respondre

Enhorabona per l’article! Certament el potencial per la ubicació hi és! I amb actituds positives com demostra aquest escrit, el capital humà també! Falta potser que la resta d’agents... Llegir més implicats, més enllà de les paraules, també estiguin alineats? Endavant les atxes! Per cert, més enllà d’un títol i d’una realitat, pot ser un bon eslògan! Gràcies Paco! Visió positiva, visió endavant!

j

juan rodes

anoia

18 de febrer 2016.06:24h

Respondre

Si , aixo es Igualada i el Anoia, i en totes les seves amplituds i potencial. El article ho deixa clar. Falta que els ciutadans ho creguin i vulguin posar en valor ,pero aixo si , sense... Llegir més individualismes que restan Ho sigui suman esforsos que sempre multiplican. Gracies Blai Paco ,President de la UEA .Algu ho tenia que dir.

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.