Dissabte, 10/11/2012
1553 lectures

Quan el meu fill està malalt, quan té febre i la temperatura puja perillosament, de seguida demano ajuda al metge, l’homeòpata o el terapeuta. Que ràpid que patim per un nen petit!

Quan a la matinada la febre ha baixat, em tranquil·litzo. Amb la baixada de la temperatura també ha desaparegut aquell rosec o aquell nus que tenia a l’estómac fruit de patir pel nen.

Quan noto els primers símptomes de problemes de relació amb la meva parella, busco ajuda? O em mantinc perdut sense buscar un mapa?

Tinc la sensació que a molts ens agrada patir en comptes d’assumir decisions que ens condueixin a ser lliures i feliços. Serà addicció al dolor?

Quantes vegades ens hem passat hores davant de l’ordinador intentant resoldre una dificultat informàtica i, de cop, ve l’expert, toca una tecla i ho arregla tot! Caram, tan fàcil era?

L’altre dia vaig anar al mecànic i em va dir que les rodes del davant del cotxe estaven mal gastades perquè havien anat amb poc aire, i ara les haig de canviar! Si hagués preguntat abans sobre les rodes haurien durat el doble.

La setmana passada, la Maria va venir a la consulta i em va explicar que portava dos anys de greus dificultats en la relació amb la seva parella. Aquestes dificultats li han provocat un greu problema d’estat d’ànim. Ara la relació està quasi al límit i jo em pregunto: “per què no venies abans Maria?”. Ara costa molt més arreglar-ho tot. En una crisi de dos anys, els dos s’han dit moltes bestieses, i en comptes d’acostar-se s’ha anat creant una distància insalvable. Ara són quasi enemics! És millor preguntar quan hi ha un petit problema, no s’ha d’esperar a que el problema es faci gran!

Fins i tot ho diu el llibre Tao The King: “ Ocupa’t dels petits problemes abans que es facin grans”. Tal com una gota d’aigua perfora una pedra, una petita gotera pot ensorrar una casa.

És bo diferenciar una malaltia d’un problema. Una malaltia pot necessitar fàrmacs, cirurgia i ajuda sofisticada. Però quan tenim un problema poques vegades busquem ajuda per solucionar-lo. Ens oblidem que moltes malalties deriven de problemes no resolts!

Hi ha una teoria que diu que l’origen de la malaltia està en un senzill impacte emocional fruit d’un problema quotidià en una relació humana (una expectativa que no es compleix, o un ego que no accepta una opinió). Si aquest impacte emocional no es gestiona ni s’expressa bé, pot repercutir sobre tot el que en medicina tradicional xinesa es coneix com a cos energètic. Si el problema segueix sense resoldre’s, el cos energètic influirà al cos químic, alterant les reaccions metabòliques i hormonals, i finalment serà el cos físic o estructural el que acabarà rebent les repercussions químiques fruit d’un ensurt emocional.

Anar a buscar bolets no es garantia de trobar-ne, però sinó hi vaig no en trobaré. Així doncs, per què no em permeto sentir-me millor i demano ajuda per créixer?

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.