Dimarts, 9/10/2018
1335 lectures

Gestionar les sensacions i les emocions

Molts pacients vénen a la consulta i m’expliquen el que senten de la següent manera: “sento com una bola aquí”, “tinc un pes allí”, i es posen les mans on diuen que tenen dolor, utilitzant el tacte per assenyalar el que acostuma a ser una contractura muscular o un múscul en hipertensió.

Els nostres sentits, en aquest cas el tacte, perceben sensacions. Tothom és capaç d’identificar el fred, la calor, el dolor... Només es tracta d’utilitzar els sentits. El quiromassatge és una manera pràctica i ràpida de millorar aquestes molèsties identificades per les nostres sensacions. Un quiromassatgista pot fer que “la bola” i “el pes” se’n vagin.

Del que no som sempre tant conscients és de les nostres emocions. I aquestes emocions, atenció, poden crear impactes que es tradueixin en sensacions.

Som molt ràpids en identificar les sensacions, “tinc mal d’esquena”, “tinc mal de panxa”, però ens costa molt identificar les emocions que han creat la sensació. Molta gent té por, no n’és conscient i, de sobte, li agafa mal de panxa, per exemple. Altra gent sent ràbia i decideix ignorar-la, i això provoca un seguit de sensacions que si l’haguéssim gestionat correctament no sentiríem.

Els impactes que provoquen les emocions són ben reals. Són sensacions que ens afecten ara i aquí, i tractar-les és perfectament possible.

Les mans són un element únic per tractar aquest tipus de sensacions i reduir les càrregues físiques i contractures. Les teràpies manuals permeten tractar sensacions i apropar-se a les emocions que les han creat. A Ara Teràpia oferim un seguit cursos de teràpies manuals, des de quiromassatge a reflexoteràpia, que inclouen una visió holística de les sensacions i emocions. No es tracta només de gestionar les càrregues físiques i contractures, també tenim càrregues emocionals, i si més no n’hem de ser conscient. Un quiromassatgista no ho solucionarà tot en un dia, però si està ben format serà capaç de tractar les càrregues físiques i obrir la porta a identificar les càrregues emocionals, que un cop acceptem serem capaços de gestionar.

El següent cop que sentis un nus a l’estómac, una opressió al pit o un pes a l’espatlla, a part de pensar en la sensació física, reflexiona si hi ha una emoció darrere que podria estar expressant-se a través d’aquest dolor. I, per què no, planteja’t visitar un terapeuta manual.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.