Dijous, 6/9/2018
921 lectures

Tothom reconeix i parla obertament de les crisis econòmiques, nacionals, mundials... i reflexiona per posar el seu granet de sorra i millorar la situació. En canvi, hi ha un altre tipus de crisis, les personals, que a vegades són quasi un tabú: costa parlar d’elles obertament, reflexionar i demanar ajuda.

Jo crec que les crisis personals s’han de desmitificar. Tots les tenim en algun moment o altre, tenen a veure amb el creixement de la nostra consciència i es poden tractar efectivament amb teràpies naturals. Són moments de canvi i creixement que hem d’acceptar, no negar.

En una crisi les estructures del passat es desfan, caduquen, i n’hem de construir de noves, adaptades a la realitat del present. Cal tenir en compte que les crisis duren un temps: no s’acabaran demà, però passaran. Jo recomano als meus pacients preparar un pla d’acció per acompanyar aquest estat.

Evidentment, les crisis són difícils i desagradables. A vegades sentim que no les podem aguantar i fan sorgir dins nostre emocions fortes: por, ansietat, tristesa, culpa, ràbia... a vegades una barreja de totes que ens porten a un carreró sense sortida. Això fa que ens baixi l’autoestima i tinguem una actitud negativa davant la vida, condemnant-nos a un cercle viciós negatiu.

Aquest cercle viciós negatiu té conseqüències sobre la salut. Depèn de la persona se li traduirà en contractures, tensions, migranyes, dificultats per dormir, febre... Aquí hi ha una bona porta d’entrada per teràpies naturals com la quiropràxia o la kinesiologia, que poden ajudar la persona a reconduir la situació de manera ràpida i efectiva.

Porto anys donant cursos de quiromassatge i no puc comptar les vegades que els alumnes m’han explicat casos on els seus massatges no només curen contractures sinó que obren la porta a sentiments i emocions que els pacients ni sabien que tenien. Aquest és un primer pas perquè la crisi evolucioni i millori.

Jo tinc la meva particular guia per superar les crisis personals. La comparteixo per si algú la vol utilitzar!

 

  1. Accepta la crisi i no et rebel·lis contra ella: aprèn a conviure amb ella.
  2. Fes exercici de manera diària.
  3. Fes ioga, meditació i/o contemplació.
  4. Demana que et facin un massatge.
  5. Dorm tant com el cos et demani.
  6. Menja auster.
  7. Fes només el que t’agradi. No facis coses per quedar bé.
  8. No prenguis cap decisió important.
  9. Pensa en positiu.

Altres articles de Angel Sanromà

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.