Divendres, 22/3/2019
2134 lectures

Molta gent parla de la japonesa Marie Kondo i la seva manera d’ordenar la casa. Tot i que no he llegit els seus llibres ni analitzat els capítols de Netflix, sí que estic d’acord en el fet que el primer que hem de fer quan ordenem la casa és llençar la roba vella o els mobles vells. Per renovar una casa primer necessites un espai buit.

Llençar roba és difícil. Molta gent prefereix comprar-se un armari més gran abans que llençar roba, tot i ser totalment conscient que l’armari està ple de coses innecessàries. Llençar roba implica acceptar un canvi: acceptar que nosaltres canviem.

El mateix passa amb el nostre cos. Tot el que no és necessari per funcionar representa una càrrega que fa més feixuc el nostre dia a dia, sigui greix, àcid úric o altres fluids. Qualsevol cosa que consumim en excés, per més sana que sigui, es converteix en innecessària pel nostre cos.

I és que el cos és un exemple d’equilibri: tot té nivells màxims i mínims, les glàndules s’autoregulen, els sistemes s’adapten, els òrgans generen més o menys gasos, fluids, excrements, etc. Quan estem dins dels paràmetres, tot va bé, però quan cometem abusos, les coses canvien.

L’acumulació té una relació interessant amb la por i la confiança. Tendim a guardar el que ens sobra per precaució o per por al que pugui venir. La gent que viatja amb molt equipatge acostuma a fer-ho per por que li falti alguna cosa. D’altra banda, la confiança ens fa actuar de manera oposada: viatjant sense equipatge i trobant el camí a poc a poc.

Quan tenim por o falta de confiança -sigui per un excés o per altres motius-  actuem d’una certa manera: ens costa somriure, ens queixem de tot, donem al culpa als altres i, curiosament, evitem el contacte corporal.

El contacte corporal és precisament una de les millors maneres de trencar un cicle de por o falta de confiança. Un somriure, una abraçada o un massatge poden fer miracles pel nostre benestar.

 Als cursos de quiromassatge de l’Escola Ara no tractem els massatges com una simple manera de parar un dolor o relaxar-nos, els veiem de manera holística, identificant els excessos i oferint una sortida a la por o la falta de confiança. La màgia del quiromassatge és té la capacitat d’obrir la cuirassa, trencar el ressentiment, començar a “ordenar la casa” i tornar al terreny de la confiança.

I és que “ordenar la casa” de tant en tant és important. Guardar algunes coses està bé, però guardar-ne masses pot tenir a veure amb pors i falta de confiança. Fem un Marie Kondo?

 

Altres articles de Angel Sanromà

1 Comentaris

J

Josep

Piera

23 de març 2019.13:29h

Respondre

Estic d’acord amb no acumular cosses innecessàries. Però en absolut parlar de LLENÇAR. Hem de canviar la mentalitat, allò que no és útil per uns, pot ser-ho per molta altre gent. Estem en un... Llegir més planeta que te uns límits molt definits, deixem de banda la cultura de ”usar i llençar”. Estem acumulant moltes escombraries i a l’Anoia tenim l’ABOCADOR MES GRAN DE CATALUNYA. Aprenem a aprofitar les coses.

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.