Dimecres, 25/4/2018
1477 lectures

Tothom té mal d’esquena un dia o altre, ja sigui per estrès, per una mala postura o per un sobreesforç. El massatge és una bona manera d’alleujar la tensió muscular, millorar la circulació venosa i fer desaparèixer les contractures. A través del massatge, posant pressió sobre punts clau, es poden tractar els músculs hipertensos i els antagònics, ja que el nostre cos s’equilibra i normalment quan hi ha una tensió s’ha de relaxar un múscul i tonificar-ne un altre.

Més enllà de l’esquena sovint hi ha lesions en lligaments, tendons i articulacions. Per tractar aquests altres tipus de dolors es pot utilitzar la quiropràxia, que fa un ‘clic’ per retornar la mobilitat als segments vertebrats, canviar la informació neurològica sobre els músculs tensos i reduir el dolor. Jo acostumo a dir als meus alumnes que la quiropràxia és una de les teràpies naturals més completes perquè no només es fixa en el dolor físic sinó que amplia el ventall. M’explico.

Les teràpies naturals no veuen el mal d’esquena com un fet aïllat sinó que intenten entendre què està passant a tot el cos. En general ens compliquem bastant la vida i tendim a separar els problemes emocionals dels problemes de salut, quan en realitat van lligats. De fet, generem més tensions emocionals que mals gestos físics, i tot això el cos ho nota.

Els mals gestos físics es poden curar amb repòs, però aconseguir arribar a un estat de repòs emocional no és fàcil, entre altres coses perquè és difícil saber què sentim i no tenim eines per gestionar les nostres emocions. Es pot tractar de tensions derivades de problemes econòmics, de situacions polítiques, de relacions humanes, de mala alimentació, d’hàbits pots saludables, de pressió social, d’autoestima baixa, o molts d’altres. També pot ser una barreja de tot plegat.

És important assolir una visió global de la nostra situació abans de començar un tractament. El mal d’esquena ve d’algun lloc. El cos és una unitat i necessita ser tractat com a tal, combinant teràpies manuals que atenguin la queixa del cos físic, però també utilitzant conversa i altres tipus de teràpies naturals per fer ressorgir les emocions, els sentiments, les obsessions, els dubtes o les pors que ens han portat on som.

Normalment, el mal d’esquena és més que mal d’esquena.

 

Altres articles de Angel Sanromà

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.