Dimecres, 25/9/2019
1413 lectures

A la vida, les dificultats acostumen a estar al món exterior. L’estil de vida, les coses que comprem, els llocs on ens allotgem, la quantitat de diners que tenim, la quantitat o qualitat del sexe que tenim... Espectatives externes que quan no es compleixen prenen el control de les emocions i no podem pensar en res més.

El gran problema de les dificultats del món exterior és que ens fan oblidar el nostre món interior.

Les dificultats del món exterior disminueixen la nostra felicitat i qualitat de vida. No és tant la falta de diners o sexe el que ens fa perdre qualitat de vida, és sobretot el fet que ens allunyem de l’estat natural de pau interior. Molta gent diu desitjar la pau al món, i jo em pregunto per què no hi ha més gent que desitja la pau interior, que nomès depèn de nosaltres!

Estic molt a favor de posar-se metes individuals, però petites metes. Si ens posem metes impossibles ens costarà trobar la pau interior. Si posem metes a altres, o si les nostres metes depenen d’altres, probablement tampoc arribarem enlloc.

M’agrada observar com cuidem el món exterior. Tothom porta el cotxe a fer revisions, i molta gent es procupa de tenir el millor telèfon del mercat, però quantes vegades a la setmana pensem en nosaltres mateixos? En com ens sentim interiorment? En les nostres emocions? En el nostra dia a dia?

Dit d’altra manera, llegim amb atenció les instruccions del nou electrodomèstic que hem comprat, ho volem tenir tot controlat. En canvi, poques vegades pensem en llegir sobre benestar, salut preventiva, alimentació o formes de vida saludable.

Als cursos de teràpies de l’Escola ARA, apart d’aprendre sobre quiromassatge o quinesiologia, aprenem a conèixer-nos a nosaltres mateixos i cuidar-nos. Tenir un bon nivell de pau interior és un requisit important per un terapeuta que treballa amb les mans, ja que el contacte corporal inevitablement transmet emocions.

El meu consell per els persones que tenen dificultats és que aturar-se un instant i observar si aquestes dificulatats provenen del món exterior o de l’interior. Si solucionem els problemes del món interior, contextualitzarem l’exterior i ens acostarem a la solució.

Altres articles de Angel Sanromà

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.