Dilluns, 3/7/2017
1525 lectures

La platja de Phuket

Viatjar i conèixer noves ciutats, cultures i maneres de viure ens sintonitza amb la realitat. Sovint estem tan centrats en el nostre poble o la nostra família que no veiem què hi ha més enllà.

A més, molts tenim por al canvi i a la gent diferent, cosa que fa que el forat del pany pel qual veiem la vida encara sigui més estret.

És més fàcil utilitzar la màgia i la fantasia per fer vacances que sintonitzar amb la realitat. La màgia i la fantasia ens han acompanyat des de petits, des de Walt Disney fins a còmics del Capitan Trueno, i ens han permès fugir d'entorns o moments agressius o hostils. Però sota la fantasia hi ha la realitat: La platja de Phuket que m'imaginava no tenia mosquits, ni hi feia una calor sufocant, ni era tan difícil d'accedir-hi, ni tenia un menjar que donava diarrea.

Viatjar és més una experiència interior que exterior. El que veig a fora és un reflex del què veig a dins. Puc veure el món amb exigència, amb reclamacions constants, amb desacord i desconfiança, o el puc veure agraint tot el que la vida em dóna a cada moment. Puc queixar-me del menjar, del preu, de la brutícia i dels mosquits, o comprar-me una bona crema antimosquits i gaudir de la platja paradisíaca més bonica que he vist mai. Una autèntica meravella. Si estàs connectat amb la realitat, la vida et dóna el que necessites a cada moment.

Hi ha viatges que poden ser molt estressants si no aconseguim adaptar-nos als canvis. Tot i que només passem unes hores dins d'un avió, l'avió ens pot portar a mons nous i diferents.

Explorar nous espais de la nostra vida, ja sigui a través de viatjar, de fer un curs, o de fer alguna cosa nova mai hem fet, pot fer vertigen però és una bona manera de créixer i sintonitzar amb la realitat.

Altres articles de Angel Sanromà

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.