Dilluns, 17/12/2012
1101 lectures

Els éssers humans ens movem dins d’una polaritat: el dolor i el plaer. Es tracta de sensacions corporals que el nostre sistema nerviós s’encarrega de fer-nos sentir activant una complicada reacció d’hormones i impulsos nerviosos dirigits a fer-nos moure, a no fer-nos moure, a fugir, a lluitar, etc.

No voldria viure abans d’Alexander Fleming (1881-1955) que aproximadament el 1928 va canviar el curs de la humanitat descobrint la penicil·lina. El bon senyor estava cultivant una bactèria (Staphylococcus aureus) en un plat petri, el qual va ser contaminat accidentalment per fongs. Va observar que al voltant del fong no hi havia bactèries, es va sorprendre i va començar a investigar fins a fer aquest transcendental descobriment.

Una senzilla infecció pot ser molt greu i extremadament dolorosa, sense entrar en accidents i altres malalties importants... Com ha pogut resistir la humanitat sense fàrmacs durant tants anys?

Moltes vegades abusem del fàrmacs per desconeixement d’altres teràpies naturals que també treuen el dolor.

Em sorprèn saber que els nostres rius estan contaminats de les restes de fàrmacs que excretem amb l’orina i excrements. El consum de medicaments és tan gran que fins i tot es pot apreciar en els rius! Ho sento però fa riure: peixos que consumeixen antidepressius, crancs que consumeixen antihistamínics, algues amb ració doble d’antibiòtics, insectes amb un xute de fàrmacs antineoplàstics que segur que els farà resistents al càncer. Aquest any al menú de Nadal podrem escollir entre musclos amb prozac, anguila amb voltaren o barb cua-roig amb aspirina, què preferiu?

Les quantitats més grans les trobem als calmants pel dolor i antiinflamatoris : Diclofenaco, Paracetamol, Àcid acetil salicílic i Ibuprofeno.

Però si tornem a l’estudi descobrim que hi ha una teràpia manual que va molt bé per treure el dolor, el mal de cap i les migranyes: LA QUIROPRÀXIA.

El tractament convencional pel mal de cap es fa amb fàrmacs que redueixen el dolor temporalment (és a dir, suprimeix els símptomes) pero a la llarga tenen poca efectivitat perquè no resolen l’origen del problema.

Estudis nord-americans indiquen que la majoria dels mals de cap i migranyes són causats per una sobre carga dels nervis cervicals que provoca pinçaments dels nervis (subluxacions). Els mateixos estudis indiquen que el 86% de persones que patien migranyes i el 83% de persones que patien mals de cap van millorar després de tractaments quiropràctics sense tenir cap efecte secundari.

La quiropràxia és un mètode eficaç contra el mal de cap amb una millora quasi immediata, quasi sense efectes secundaris, i amb una llarga durada de la reducció del dolor. L’objectiu de la quiropràxia és millorar la mobilitat de les articulacions cervicals per poder gaudir d’una millor salut i menys dolor, no val la pena provar-ho?.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.