La cultura és gratis (i les tradicions també!)

En ple frenesí de la modernor, som a un pas de l'extinció de bona part del regne animal i d'incomptables tradicions i llengües. Avui mateix, per exemple, he sentit de bona font que a Sant Llorenç d'Hortons s'està perdent la tradició de parir a casa i l'alcalde està trist. A una setmana de les eleccions va com boig per trobar solucions al degoteig creixent d'insensats que han decidit, por su cuenta y riesgo, de donar a llum envoltats de fluorescents i guants de làtex. També he sentit dir que a Berga hi ha qui va moix perquè se sospita que entrarà en vigor la prohibició de "parir panteres", un bonic costum que data de principis del segle XIII, i que a Cardona busquen com desesperats jovent que vulgui perpetuar el bonic ofici de bufar i fer ampolles. Ofereixen feina, casa, i wifi gratuïts.

I parlant de tradicions, quina hi ha que sigui més catalana que la de formar un partit polític d'esquerres i escindir-se? Sí, amics: publicar un llibre per Sant Jordi! Emulant els escriptors mediàtics, l'alcalde del nostre municipi va presentar la setmana passada un llibre escrit de seu puño y letra en què passa revista al seu mandat, amanit amb algunes confidències, i algunes boniques estampes, que sempre fan goig. No es veia una promoció de la cultura més decidida des que es va "privatitzar" l'Anòlia. Jo li recomanaria des d'aquí una tàctica complementària i encara més efectiva. Aprofitant que han posat en marxa una furgoneta que es passejarà per la ciutat recollint suggerències dels ciutadans, podrien dotar-la d'uns megàfons, com a la furgoneta del circ, i a dins del cotxe hi podrien posar un rapsode que anés recitant a la població els millors passatges del llibre. Igualada és terra de barítons i de rapsodes! I per a fer-ho més amè hi podrien anar intercalant la sintonia del Patge Faruk, i l'anunci d'alguns comerços locals. La idea és immillorable. Com a ciutadà filantrop la cedeixo, gratis, a l'equip de govern. No es mereixen!

Altres articles de Marc Mateu Salat

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.