Si tu vas al cel, amb les escales mecàniques!

Que aquesta columna no se la prenen seriosament les autoritats municipals de la nostra estimada/odiada ciutat d'Igualada és ben sabut, perquè ja han passat quasi 6 mesos des de la meva proposta de crear un Passeig Marítim al Rec i encara ningú no ens ha trucat per establir un full de ruta. Però bé, des del Bodegó Costumista intentarem seguir oferint solucions imaginatives a les mancances de les coses en general. Dit això, anem al gra:

DEIXEU DE PARAR LES ESCALES MECÀNIQUES!

Jo visc molt a prop de les escales mecàniques i del Parc de l'Enxub, i qualsevol veí sap que creix dia rere dia la quantitats d'adolescents que vénen a passar el temps lliure al Parc i els seus voltants i tenen moltes aficions molestes: Cridar, escoltar música a tota llet, i PARAR LES ESCALES. I és un tema delicadíssim. Per què? Primer de tot perquè entenc que els adolescents d'avui tenen poquíssimes opcions d'oci "sanes" al seu abast. Ni tan sols tenen, com teniem nosaltres, sales de màquines on passar la tarda lligant, fumant, socialitzant, i fent futbolins. I a més a més, si ens posem a analitzar el tema en profunditat és molt fàcil caure en postures racistes i classistes i, la veritat és que ni és la meva responsabilitat, ni la meva feina, ni voldria ser l'instigador de res d'això. 

Arribats a aquest punt, us diré que el que m'emprenya en gran manera és el tema que menys m'afecta de tots, de manera personal:

QUE PARIN LES ESCALES MECÀNIQUES.

És una putada enorme per a les iaies, els ciclistes, i gent amb cotxets, que han de fer autèntics malabars per a pujar per les escales normals. Així que tinc dues propostes: Una de moralitzadora i una altra de sàdica.

·PROPOSTA MORALITZADORA:

Cada cop que un grup de xavalins pari les escales, apareixerà un encarregat  (que tindrà una guixeta camuflada rotatòria) i esposarà el/s responsable/s a un fanal, de manera que no pugui sinó visualitzar les conseqüències de les seves accions en els vianants. Passada aquesta primera fase conscienciadora, haurà d'ajudar a pujar tots els cotxets que apareguin fins que les escales tornin a funcionar, posant com a límit un termini màxim de vint-i-quatre hores.

·PROPOSTA SÀDICA:

Consistiria en la instal·lació d'un aparell que provoqués petites descàrregues elèctriques a l'infractor de la malifeta. Seria molt divertit! Jo, si encara fumés, m'asseuria en un balancí al balcó a llegir  Schopenhauer i a observar joiós electroxocs dominicals. Aquesta proposta, però, té una contrapartida molt galdosa, i és que si algun dia algú parés les escales per una causa noble (una enganxada, un petit accident), es veuria perjudicat per la mesura, i podria denunciar l'Ajuntament i ensorrar l'economia local. Ai no, que ja ho està!

En fi, finalitzada aquesta diatriba, dedicaré un missatge gràfic a tots aquells que em poguessin acusar de ser implacable amb els més desfavorits, i tou amb els poderosos.

 

              

9 Comentaris

G

Grammarnazi

12 de desembre 2015.14:55h

Respondre

Que em perdoni l’autor de l’article, però crec que hi ha una falta al cartell de la foto i és quelcom que em fa mal als ulls. S’escriu Bhiba, amb h intercalada... Gràcies.

M

Maria

Ig

7 de desembre 2015.11:17h

Respondre

Mira Marc, de l’article no vull ni opinar, es mes, l’he llegit per llegir, ja que amb la foto que poses perds tota la credibilitat
.Madura... et convé

O

Oscar

Igualada

7 de desembre 2015.18:51h

Maria, vigila no caiguis de l’arbre, tan madura com ets. ;)

marc-mateu-salat

Marc Mateu Salat

Igualada

12 de desembre 2015.14:29h

Gràcies, Maria. Ho tindré en compte. Estic en un moment baix de la meva vida, i suposo que vag caure en la temptació. Lo siento, no volverá a ocurrir.

marc-mateu-salat

Marc Mateu Salat

Igualada

12 de desembre 2015.14:29h

Vaig*

a

a.pozuelo

igualada

3 de desembre 2015.11:45h

Respondre

Em semblen perfectes les propostes, algú ho havia de dir!!
Feia dies que pujava caminant, i no de manera automatica, les escles ”mecaniques” i pensava: perque carai les tenim si funcionen ben... Llegir més poc. Jo soc testimoni que a partir de les 22h deixen de funcionar per complet! Mhe proposat fer video de cada dia que no funciona i ,a final de mes, enviar-ho al ajuntament informant.

P

Pol

Igualada

2 de desembre 2015.21:08h

Respondre

El comentari del Xavi em semblava una merda fins que he llegit Just for laughs gags. Va en la línea de l’article, salvat per la foto.

marc-mateu-salat

Marc Mateu Salat

Igualada

6 de desembre 2015.19:22h

Hola Pol. La setmana que ve l’escrius tu, i jo faig per un dia lo que sigui que fas tu i així em dones tema per un nou article i te’l dedico i ens fem molt amics i agafem les famílies i anem... Llegir més junts a Port Aventura. T’apuntes?

X

Xavi

Igualada

2 de desembre 2015.09:34h

Respondre

I la suposada càmera de vigilància que hi ha instal·lada al capdamunt de les escales? Funciona? Hi ha el ”Gran Hermano” al seu darrera? o potser hi ha el senyor alcalde pixant-se de riure com... Llegir més si esigués veient un programa d’innocentades al seu televisor (rotllo Just for Laughs Gags)?

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.