TORNAR
PUBLICITAT

Crítica a Jordi Cuadras

politica
Dimecres, 17 juliol 2019. 14:00. Ivan Martínez
PUBLICITAT

Després de llegir l'entrevista realitzada per aquesta casa al regidor d'Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, i abans del ple de constitució del Consell Comarcal de l'Anoia que tindrà lloc aquest divendres 19 de juliol amb un pacte a priori entre PSC i Junts per Catalunya, vull fer una crítica a les paraules expressades del candidat d'Igualada Som-hi en aquesta entrevista.

Primera crítica:

Per una banda, Jordi Cuadras diu que “de les eleccions, un dels punts més positius és que hi va haver un notable increment de la participació i que aquest increment va anar a parar a forces que representem el canvi”, però en canvi ell i el seu partit han estat, indirectament, el responsables de mantenir el govern conservador i de dretes de Marc Castells permetent-lo ser alcalde d'Igualada. Per números, l'articulació d'un govern d'esquerres era possible, però no es va reeixir diu Jordi Cuadras, i dit això no explica els motius d'aquest primer fracàs de les esquerres. És important remarcar-ho perquè més tard diu “Junts per Igualada és una força conservadora i ja sabem què passa quan a Igualada hi ha governs d'aquest color, que la ciutat no afronta els grans reptes”.

Segona crítica:

L'objectiu d'Igualada Som-hi i del regidor Cuadras no és millorar la ciutat d'Igualada, sinó guanyar les eleccions. Ho diu textualment quan apunta que “sabem d'on partim i sabem on volem arribar, que és a guanyar unes eleccions i governar la ciutat per a poder aplicar el nostre programa”. Per tant, l'objectiu és aplicar el seu programa, no millorar els problemes de la ciutat (el seu programa no implica per se millorar la ciutat...). Una llàstima per qui diu “estimar-se Igualada” i voler afrontar els grans reptes de la ciutat...

Tercera crítica:

És curiós que una persona que pretén governar una capital digui bajanades com que el Consell Comarcal no se n'ocupa dels problemes del dia a dia de la ciutat. Aquesta afirmació la fa quan s'excusa del pacte entre PSC i JxCAT al Consell afirmant que “la política comarcal són accions globals que abarquen els 33 municipis i no el dia a dia en una ciutat”. Bé doncs, i les beques menjador del Consell que són per a tota la població de la comarca, també Igualada? O potser aquestes coses no són el dia a dia... entre molts altres temes òbviament!

Quarta crítica:

Si en un primer moment de l'entrevista Cuadras afirma que amb els governs de dretes i conservadors no es pot avançar, després defensa (en relació al Consell) que “la política és la capacitat de fer possible el diàleg, el pacte i l'acord des de la discrepància”. Dit d'una altra manera: la dreta no afronta els reptes de la ciutat quan a ell no l'interessa i quan sí, aleshores no és tant dolenta...Realment pensa que el lector i el votant som tan infantil que no podem veure aquest joc de paraules interessat? Cal no menysprear als lectors i als votants.

Cinquena crítica:

Cuadras diu que és fals que hi hagi un acord general entre Junts i les forces del PSC per donar-se estabilitat a Igualada i Vilanova, però a la vegada diu que el diàleg és bo malgrat les discrepàncies. Només dues coses en relació a això: primer, que sigui com sigui, a Igualada, Vilanova i el Consell hi ha hagut aquest “diàleg-pacte” entre PSC i Junts; pot ser (o no) errònia la manera d'interpretar aquests fets, però ni PSC (Cuadras) ni Junts (Marc Castells) han explicat quins són els motius d'aquests pactes als ajuntaments esmentats i al Consell Comarcal.

Sisena crítica:

En relació al tema de Can Morera, Jordi Cuadras assegura que “no hi ha prou informació sobre quina empresa vindria i la quantitat i qualitat dels llocs de treball”, però a la vegada diu que cal analitzar el projecte. Aquest projecte, però, ja està finalitzat i només cal implementar-ho, i només es podrà analitzar un cop s'hagi dut a terme. Diu no refiar-se de l'Incasòl però sí de la Zona Franca...llàstima que no esmenti els terrenys del senyor Singla.

Setena crítica:

Cuadras segueix presumint d'haver arribat a un acord amb en Castells per reduir la despesa de 52 mil euros anuals (208.000€ en els 4 anys de mandat) com si aquesta fos la millor de les seves fites, obviant que abans i durant el ple de cartipàs tant ERC com Poble Actiu, forces d'esquerres i amb les que segons la lògica Cuadras es poden afrontar els reptes de ciutat (recordem que ell defensa que amb les dretes no s'afronten el grans reptes de ciutat), van oferir una rebaixa superior de la despesa de l'ajuntament que l'aprovada entre Junts per Igualada i Igualada Som-hi. Només dues precisions: la primera és que en les primeres converses es deia d'arribar al mateix acord que en Cuadras i en Castells (reduir despeses al mateix que el mandat anterior) però incloent càrrecs de confiança per a l'oposició (potser per millorar l'activitat democràtica?), proposta no es va dur al ple de cartipàs; i la segona és que dient la xifra de tot el mandat (208.000€) i no la anual ens estan dient que ja hi ha un acord definitiu i tancat per a tot el mandat entre Igualada Som-hi i Junts per Igualada?


Entrar en política és sinònim que tota paraula dita està tan exposada a la crítica com a la grip, i malgrat l'objectiu d'aquestes crítiques no és molestar a ningú, sí que cal recordar que si a algú molesten aleshores és que reconeix que les tenia merescudes. Les crítiques han de fer-se a temps, abans que els fets ja s'hagin consumat, i si bé sembla que ja vaig tard, més val tard que mai. No oblidem que la crítica és sinònim de llibertat d'expressió i de pensament, i si utilitzo l'anonimat és perquè no vull que aquesta crítica sigui o no sigui llegida pel nom que hi ha al darrera, sinó que sigui llegida com a exercici de pensament, propi de tota llibertat d'expressió però, sobretot, de pensament. Aquestes crítiques són ja patrimoni de tots els lectors!

PUBLICITAT

2 Comentaris

p

paio

igualada

18 de juliol 2019.14:01h

Respondre

Nati, crítiques des de l’anonimat quan està molt clar que l’article està firmat per ”Ivan Martínez”?
Que potser no el coneixes? Jo tampoc, però això no vol dir que sigui anònim, que... Llegir més és en el que es basa la teva resposta.Tu i jo sí que som anònims, i tenim tot el dret a opinar.
Dit això, l’article del Ivan Martínez té força sentit. Si en comptes de crítiques en vols dir incongruències, d’acord, però son fets basats precisament, segons tu mateixa dius, en declaracions del propi Jordi Cuadras.
Que siguis partidària d’un determinat candidat es lícit, només faltaria, pero s’ha de saber veure tot, i no només la part que ens agrada.

N

Nati

Igualada

17 de juliol 2019.15:51h

Respondre

Fent aquesta crítica des de l’anonimat, tu mateix et retrates. El Jordi Cuadras dona la cara i exposa el posicionament del seu grup. Tu fas un article des de l’anonimat, cosa que diu ben poc del... Llegir més teu sentit democràtic i de debat públic. El millor és que no se trobar en el teu article cap critica contudent, fas un senzill recull de les declaracions de l’entrevista.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.