TORNAR

La Diana de la FESTHI i el respecte als veïns

societat
Dimecres, 24 agost 2022. 15:52. Roser

Aquest dimecres al matí, a partir de les 8 i gairebé fins a 2/4 d'11, s'ha fet la Diana, dins els actes de la Festa Major, "amb l'objectiu de despertar la ciutat anunciant la diada de Sant Bartomeu". És un acte que la FESTHI ha incorporat recentment a la festa i, realment, és una bona iniciativa. Però cal que estiguin gairebé dues hores i mitja tirant coets?

Demano al regidor de Festes, a l'alcalde i a la resta de regidors i regidores de l'Ajuntament d'Igualada, que replantegin aquest acte. Es pot fer igualment, amb les colles, amb música (gralles, tabals, etc.) però es podria limitar el llançament de petards a una estona limitada (potser mitja hora). Els veïns que tenim animals, infants, persones grans o amb discapacitats mentals, estaríem assabentats i preparats per passar aquella mitja hora com puguem, però dues hores i mitja és, veritablement, insuportable per a aquestes famílies.

Ja sabem que són dies de festa. Ja sabem i afrontem com podem altres moments de la festa (com el piromusical, el correfoc i tants altres), però demanem a l'Ajuntament que es plantegi limitar l'estona de petards durant la Diana.

Moltes gràcies i bona Festa Major.


3 Comentaris

E

Eduard

Igualada

24 d'agost 2022.21:44h

Respondre

A tots els pobles i ciutats on es fan matinades (aquí els de la Festhi en diuen Diana, els hi deu anar el tema militar), es fan el dia festiu, quan el veïnat, després pot descansar, si s’escau.... Llegir més Aquí la fan un dia laborable. Tot i que ells preguen perquè sigui festiu. I si algú fa un comentari constructiu, educat i respectuós com aquest de la Roser, a les xarxes el tracten amb desconsideració i menspreu. Els fa “mandra”. O no ham llegit la carta o no l’ham entés. Qui signa la carta diu que l’acte és una bona iniciativa i només demana que es replantegi l’estona en què es tiren coets (coincideixo amb ella que en un dia laborable, dues hores i mitja de coets és massa).

A

Albert

Igualada

24 d'agost 2022.17:36h

Respondre

Se suposa que la diana organitzada aquest dimecres era per a despertar a la ciutat i anunciar la festivitat de Sant Bartolomé . D’això ha estar de les vuit del matí a passades les deu tirant... Llegir més coets -aquesta forma festiva i efímera que diverteix alguns però molesta a uns altres- en una jornada NO FESTIVA i en la qual bona part dels ciutadans es deuen a les seves respectives obligacions , no sembla que pugui majoritàriament compartir-se i convertint-se en una expressió més molesta que lúdica.

E

Ernest

Igualada

24 d'agost 2022.16:37h

Respondre

Avui he pensat el mateix. ja tenim cercaviles (masses i tot...), correfocs, castells de foc... Penso que una diana, si l’objectiu és despertar la gent, amb mitja hora o una hora, si m’apures,... Llegir més n’hi ha prou per tirar coets. I tothom content.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.