TORNAR
PUBLICITAT

A propòsit de l’enderroc de l’edifici de l’antic hospital

societat
Divendres, 22 novembre 2019. 13:36. Carme Riera i Minguet
PUBLICITAT

El meu vincle sentimental amb l’ “antic hospital” ve de lluny. De fet des de la meva infantesa. L’hospital ha sigut part de la vida de la meva família des de sempre diria jo. El pare hi va dedicar moltes, moltes, moltes hores. I no recordo haver-lo sentit mai exclamar-se’n. Al contrari, estimava l’Hospital, la seva gent, la seva professió, la docència. Hi havia fet de professor de l’escola d’infermeria, hi havia fet guàrdies, hi va treballar de pediatre i m’hi va portar a mi durant els meus anys de formació com a metge. Així, mentre estudiava la carrera, vaig començar a conèixer i estimar l’Hospital.

Un cop acabat el MIR, el meu primer contracte laboral com a metge, me’l va fer el Ferran Garcia Diez, traumatòleg i en aquell moment cap d’Urgències i que posteriorment va ser l’autor del llibre “Història de l'Hospital d'Igualada. Pobresa, salut i sanitat s. XIII-XXI que recull la història de l’hospital.  Vaig començar a treballar-hi com a metge d’urgències i vaig viure’l d’una altra forma, més des de dins. En guardo molt bons records, també alguns moments de tensió, perquè no dir-ho, propis d’un servei d’urgències. Vaig aprendre, vaig créixer professionalment i sempre estaré agraïda al Ferran per l’oportunitat. En aquells dies vaig conèixer molts professionals, alguns dels quals encara en actiu i entre aquests al Fermí Capdevila, al qual sempre he admirat com a professional i amb qui ara compartim projecte de ciutat.

I com qui no vol, el  “nou hospital d’Igualada, ja plenament consolidat, ha celebrat el 10è aniversari el 2017

Quan Igualada va recuperar els estudis d’infermeria, aquest cop com universitat, em va fer molta il·lusió. Vaig pensar de seguida en el pare i de com n’estaria de satisfet. Era com que es feia justícia, que recuperàvem el que no hauríem d’haver perdut. I el  passat mes de juny ja es va graduar la 1a promoció d’infermeres universitàries. Estudis que es beneficien del fet que en l’antic hospital, el març del 2015, s’hi va ubicar el Centre d’Innovació per a la Simulació en Salut, conegut com el 4D Health que ofereix formació, serveis per a les empreses i aposta per la innovació tecnològica, demostrant visió de futur i sent una gran oportunitat per Igualada.

I ara, fem un pas més, que comença amb l’enderroc de part de l’edifici de  l’antic hospital i que de fet, és el que ha motivat aquestes reflexions que he volgut compartir. Enderrocar per construir, per renéixer en el marc del projecte de campus universitari en una clara aposta per el coneixement com una de les prioritats de la ciutat, i com a metgessa, estic especialment satisfeta que aquesta aposta es faci també relacionada amb l’entorn salut.

 

Carme Riera i Minguet

Metgessa

Regidora Junts per Igualada

 

PUBLICITAT

1 Comentaris

J

Joan Giner ITV

Igualada

18 de gener 2020.08:45h

Respondre

Molta explicació per justificar el que és injustificable. S’ha perdut un del edificis més antics de la ciutat. ”Qui perd els origens perd la identitat”...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.