TORNAR
PUBLICITAT

Salvem el medi natural de la Conca d'Òdena

Dilluns, 3 agost 2020. 11:48. Joan Ordi Fernández
PUBLICITAT

Davant la intenció que la Generalitat sembla tenir d’instal·lar, amb l’anuència dels alcaldes de la Conca d’Òdena, un megapolígon d’unes 300 ha en indrets com el de la zona de Can Titó o d’altres, vull manifestar el meu desacord, ja que resulta molt discutible que la instal·lació d’una gran empresa de logística es traduís en un factor dinamitzador de l’economia de la Conca d’Òdena. Aquest perfil de negoci de gran extensió es desenvolupa cada cop més en la línia d’una robotització intensiva de l’empresa i la mà d’obra que necessita és minsa i molt desproporcionada respecte de l’àrea de sòl que ha de fer malbé. D’altra banda, els beneficis econòmics de l’explotació del negoci no acostumen a revertir en l’economia local, ja que es tracta de grans empreses que tenen la seu social en un altre indret. A sobre, els ajuntaments de la zona i la mateixa Generalitat ”obsequien” aquestes empreses amb exempcions de tributs que, en canvi, sí que han de pagar totes les empreses i negocis locals (greuge comparatiu). I fins i tot se’l atorguen subvencions de centenars de milers d’euros que no retornen mai al país. Finalment, l’impacte mediambiental, ecològic i paisatgístic ofèn la sensibilitat actual i constitueix un abús de poder. D’altra banda, la ciutadania de la Conca d’Òdena no ha estat adequadament convocada a participar en un procés públic i obert d’informació detallada i completa de beneficis i perjudicis i riscos objectivament avaluables, i de confrontació de parers: a data d’avui la gran majoria d’habitants de la Conca no saben, per exemple, que tota la zona agrícola entre Can Bernades i el Parc Fluvial de Vilanova del Camí es podria convertir en una colossal extensió de ciment d’entre 300 i 400 ha! Si aquest és el futur que es desitja per a la nostra Conca a curt termini, el respecte als drets dels ciutadans i el deure de la corresponsabilitat política de la ciutadania en un sistema de garanties democràtiques obliga les autoritats (Generalitat i ajuntaments) a arbitrar espais públics i presencials (no una simple web) d’informació i discussió transparents. La Conca d’Òdena és de tots els que hi viuen! Salvem-ne, doncs, el medi natural! J

PUBLICITAT

6 Comentaris

M

Marti

Igualada

21 d'agost 2020.11:26h

Respondre

El que tindrien que fer, es un gran park, com hi ha a molts llocs d’Europa desde l’hospital fins al final, amb arbres, plantes ,carril bici, estanc d’aigua artificials, xiringuitos ben... Llegir més muntats, etc,

josep-ortinez-vives

josep ortinez vives

igualada

17 d'agost 2020.22:52h

Respondre

Totalment d’acord.
Es mes ens varen vendre que calia fer els poligons de la Tossa i Castelloli.
L’ un buit del tot i l’altre casi.
Ara ens venen a vendre que aquels son petits. Proutes... Llegir més camandules. D’aquest suposat poligon nomes en podem esperar fer malbe els cams i els boscos perque es facin rics uns senyors que viuen a milers de kms de la Conxa d’Odena.

J

Jordi

Igualada

12 d'agost 2020.13:10h

Respondre

Com altres vegades, es llencen a l’aire propostes que desprès no beneficien al territori.Això, com el WTC, que va ser fum.I l’eterna opacitat de les institucions locals...

J

Joan P.

Igualada

7 d'agost 2020.13:17h

Respondre

De vergonya com a més, Igualada està perjudicant al seu actual poligon, reduint-lo de dos carrisl a un de sol (en un pas per a camions!!) posant unes incongruents voreres de 6 metres per a... Llegir més poder-lo ofegar economicament.
Així deuen voler tenir excuses per a fer les seves maniobres inmobiliaries. El seu interés no son els ciutadans, clarament.

m

miquel

igualada

7 d'agost 2020.06:35h

Respondre

D’acord. Per informació de tothom, es planeja contruir un megaparc solar a la Serra de Rubió. 250 Ha afectades, 100 d’extesa de plaques. Tots els conreus, paissatge i turisme rural a fer... Llegir més punyetes. Imagineu els hivernacles de Huelva extesos a la serra que veiem des d’Igualada.

Enel i Endesa ho promouen, per darrera, amb les presions que us podeu imaginar. Informació, 0. Llocs de treball, mínims, per manteniment.

Si el no als polígons es justifica per l’impacte ambiental, entre d’altres, imagineu en aquest altre territori, encara més especial ambientalment i sense cap contrapartida de llocs de treball.

j

josep

igualada

5 d'agost 2020.17:17h

Respondre

Els mateixos politics que ens van explicar que amb els poligons industrials de la Tosa, Castelloli o altres aconseguiriem molts llocs e treball ara ens volen fer creure que no que aquells erem... Llegir més petits, que el que feia falta era fer-los mes grans.
Haber-ho pensat millor i no anar destrossant i dedtrssant i tornem a començar.
Quan mo tinguem camps ni pagesos i el menjar hagi de venir de no se aon ens pasarà com amb els guants, les mascaretes, les EPIs etc que no en teniem perque havien de venir de qui sap on.
Fa dos dies i ja no en recordem.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.