Guanya el Barça, triomfa un nou estil

Començo a escriure aquestes raltlles just en el moment que el Barça acaba de guanyar la Champions. Ha sigut preciós! Demà (avui per vosaltres), hi haurà ressaca, cares alegres i molts somriures. Tot i així, aquesta final ja l’haviem guanyat abans de començar el partit a Roma. El Barça ja era campió quan els jugadors han sortit al camp. I no pel títol de Lliga o la copa del Rei, que també, sinó perquè tota la temporada s’ha ofert el millor espectacle i s’ha mostrat com un equip cohesionat i generós.

Aquest any, el Barça ha estat un indicador més que existeix una nova manera de fer les coses. Un nou estil que, en aquest cas, ha tingut en el seu entrenador el màxim exponent. Guardiola ens ha deixat a tots sorpresos i encantats per la seva gran intel.ligència, que s’ha evidenciat en la forma d’organitzar el joc del seu equip, en la mentalització dels jugadors i en la relació amb la premsa. Què haig de dir jo de Guardiola que no s’hagi ja explicat! Res de nou. A mi però, el que més m’interessa d’ell, és aquest nou perfil de líder que sembla que comença a despuntar arreu del món. Potser és una resposta espontània a la crisis de valors que estem vivint. La societat està farta de personatges mediocres que han arribat a situar-se en llocs estratègics per l’economia del país però que humanament els falta molt camí per recórrer. Aquest model primari comença a ser caduc, i, el cert és que ja no funciona com abans. Per aconseguir que col.laboradors, treballadors, companys i demés hi posin ganes i il.lusió a un projecte, cal motivar amb alguna cosa més que un sou a final de mes (que no és poc!).

El nou model de dirigir equips que Guardiola està posant de moda té en compte l’estat emocional de les persones i sap transmetre la idea de que el bé comú a tots els jugadors és l’equip. Els abraça, els mira i els toca. Aquesta actitud no perjudica en absolut la disciplina, al contrari, l’exigència i el rigor han estat dos conceptes superlatius al vestuari de can Barça. El resultat és que ha sabut controlar egos i ha fet sortir el millor d’uns nois que saben que són estrelles mundials.

Aquesta temporada el Barça ens ha ensenyat que hi ha una nova manera de fer les coses que funciona. Un nou estil que hauriem d’aprendre i, cadascú, posar-lo en pràctica dins el seu àmbit: associacions, empreses, institucions… fins i tot família! Potser algunes coses canviarien i anirien millor. I sinó, fixeu-vos avui! La capacitat d’aquest Barça d’il.lusionar la gent sembla que no té límits. A més dels culés, aquest club s’ha guanyat el respecte de tothom admirats de la seva elegància dins i fora del camp. Felicitats campions! Visca el Barça!

Altres articles de Cristina Domènech i Ventura

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.