TORNAR

Unes 150 persones obtenen el Certificat d'Acollida amb el projecte 'Acollim a l'Anoia'

cultura
Dilluns, 28 juny 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les persones que han completat algun dels set circuits d'acollida poden obtenir un Certificat d'Acollida que emet la Generalitat. Amb aquesta actuació, prop de 150 persones han obtingut aquest certificat.

Ha finalitzat el projecte 'Acollim a l'Anoia', desenvolupat pel Consell Comarcal. Un total de 200 persones nouvingudes han passat pels diferents circuits d'acollida, amb un programa de 135 hores de durada global. Totes les formacions es van fer de forma virtual, per poder fer més fàcil l'accés de l'alumnat des de diferents punts del territori anoienc.

Cadascun dels circuits constava d'un curs de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic, un curs de coneixements laborals, ambdós de 15 hores, i un curs de català d'una durada de 90 hores. Aquestes formacions contemplades a la Llei 10/2010, del 10 de Maig, d'Acollida de les Persones Immigrades i de les Retornades a Catalunya, possibiliten l'obtenció del Certificat d'Acollida, un document que emet la Generalitat de Catalunya i que facilita diferents tràmits d'estrangeria i nacionalitat a les persones immigrades.

El projecte també incloïa una formació en prevenció de violències masclistes i una altra en competències digitals de 15 hores de durada. La consellera de Cooperació i Ciutadania del Consell Comarcal, Rosa Maria Garcia va participar en la cloenda dels cursos i va agrair l'esforç de l'alumnat per aprendre la llengua catalana i conèixer amb més profunditat la societat d'acollida.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.