TORNAR

Acaben les obres del mur de contenció de la torre d'homenatge del Castell d'Òdena

Les obres de consolidació d’aquest monument han durat quatre mesos

cultura
Dimarts, 15 juny 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El castell d'Òdena és un dels monuments icònics del municipi i ha sobreviscut al pas del temps, malgrat l'enderrocament durant la Guerra Civil de 1462-72. L'import d'adjudicació d'aquestes obres ha estat de 113.438 euros més IVA- 

PUBLICITAT

El mur de contenció, acabat aquesta setmanaAquest dilluns, l'Ajuntament d'Òdena signava l'acta d'acceptació de la finalització de les obres de la Torre de l'Homenatge del Castell d'Òdena. L'actuació s'ha allargat quatre mesos i ha consistit en la construcció del mur de contenció per a la sustentació del basament de la Torre. Està format per la cara exterior de mur de pedra i per la part interior de mur de formigó armat, amb una secció d'un metre de gruix de mitjana.

La torre de defensa es la principal part del castell d'Òdena que es conserva, després de la destrucció de 1463. És un dels elements patrimonials més destacats d'Òdena i l'Ajuntament segueix treballant per mantenir-la en les millors condicions possibles. La consolidació estructural de l'extrem nord-est de la Torre de l'Homenatge del Castell d'Òdena ha estat un dels projectes que més s'ha beneficiat dels ajuts del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) a l'Ajuntament fins al 2024.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.