TORNAR
PUBLICITAT

L'actor Joan Valentí puja al Teatre Nacional de Catalunya

Representarà una obra de Shakespeare, El mercader de Venècia

cultura
Dilluns, 30 gener 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'actor d'Igualada, Joan Valentí, puja per segona vegada a l'escenari del Teatre Nacional de Catalunya per representar una alta comèdia del dramaturg William Shakespeare. El mercader de Venècia serà a la sala gran del teatre català des de l'1 de febrer fins el 25 de març, i compta amb l'actuació de grans actors del país, com Ramon Madaula, Àlex Casanova i Roger Coma. L'obra, dirigida per Rafel Duran, és un muntatge de gran format amb 19 actors a escena.
PUBLICITAT

Imatge d'arxiu de l'actor Joan Valentí

L'obra El mercader de Venècia serà al TNC fins el 25 de març

Joan Valentí explica que 'és una gran satisfacció ser de nou al Nacional' i ser-hi amb una altra comèdia de Shakespeare és casual. De fet, l'igualadí va ser al gran teatre amb Nit de Reis la primavera de l'any anterior, una obra dirigida per Josep Ma Mestres.

La feina al teatre suposa, segons constata Valentí, assajos previs a l'estrena durant dos mesos i, tres setmanes abans els actors poden entrar a l'escenari per assajar l'obra in situ. L'actor, que treballa a TV3 fent el Super3, apunta que combina la televisió i el teatre amb normalitat, ja que es tracta de dos móns diferents.

Una comèdia shakesperiana

Segons descriu el propi TNC, a El mercader de Venècia, com passa tan sovint dins l’obra de William Shakespeare, res no és ben bé el que sembla a primera vista. Des de l’epítet de 'comèdia romàntica' que acompanya el títol de l’obra en la seva primera edició (1600) fins al perfil de Shylock, un dels jueus més memorables de la història de la literatura dramàtica, tot és tan complex i relatiu que ens priva de refugiar-nos en etiquetes i esquematismes.

El muntatge està marcat conscientment pel panorama actual i situa l'espectador sense complexos en un context de recessió econòmica.

PUBLICITAT

1 Comentaris

C

Cristina Pagès

Figueres

29 d'abril 2015.21:07h

Respondre

L’actor igualadí Joan Valentí (actor que interpreta en Pau al super3) estarà aquest diumenge a ciento y la madre.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.